08.12.2011. / 18:50

Autor: Hina

'Moramo biti spremni na reviziju EU ugovora'

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso postavio je u četvrtak svoje uvjete za reviziju ugovora EU, složenog procesa za koji zemlje članice moraju jamčiti ratifikaciju i koji treba pojačati ulogu institucija zajednice.

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso postavio je u četvrtak svoje uvjete za reviziju ugovora EU, složenog procesa za koji zemlje članice moraju jamčiti ratifikaciju i koji treba pojačati ulogu institucija zajednice.

"Moramo biti spremni na reviziju ugovora ako države članice mogu jamčiti da mogu potvrditi i ratificirati promjene ugovora", rekao je Barroso u Marseillu na sastanku Europske narodne stranke (PPE) nekoliko sati prije sastanka na vrhu u Bruxellesu.

"Revizija ugovora je uvijek složen proces. Možemo poduprijeti to nastaojanje ako je nužno za dalje kretanje", rekao je te naveo uvjete revizije.

"U reviziji je bitno jamčiti ulogu Europske komisije, Središnje europske banke, Europskog suda pravde i Europskog parlamenta. Jačoj Europi trebaju jače institucije", rekao je.

"Možemo reći 'da' reviziji ako se jamči nepromijenjen euro, ako idemo prema europskoj integraciji a ne prema komadanju tržišta, ako radimo na jačanju čvrstih veza i našeg jedinstva, a ne stvaranju novih podjela među nama", istaknuo je.

"Mislim da ćemo u tim uvjetima moći večeras ili sutra ujutro postići konsenzus", zaključio je.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 08.12.11. 19:09

Kako nas podmuklo, a pod plaštem dužničke krize, uvjeravaju da je jedini spas federalizacija unije.

Kada bi jedan takav prijedlog išao na referendum ne bi nikada ni naš izborni prag prošao.

Europa nije mjesto gdje stanuje demokracija. Europom upravljaju namjesnici Bilderberške grupice koja više to ni ne skriva. Od Merkelice do Maria...


registracija
9/3/10

nostradurus, 08.12.11. 22:59

Slažem se Zvonko. Muti li ga, muti. A dužničku krizu su sami zakuhali statutom ECB-a i kamatarenjem država preko obveznica. I sad ko fol rješavaju problem. Mogu se kladiti da rješenja neće biti. Ne mogu sada reći da su kamatarili države i da odsad više neće. Guska koja nosi zlatna jaja se ne ispušta iz ruke ni kad krepava. Bitno je da živa ne padne u ruke naroda.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika