09.12.2011. / 10:49

Autor: Totalsport

NBA liga blokirala Chris Paulov odlazak u LA Lakerse

Chris Paul trebao je u petak postati novi član LA Lakersa, Lamar Odom trebao je biti u New Orleansu, a Pau Gasol u Houstonu. Međutim, NBA liga je rekla "ne" toj razmjeni igrača.

Chris Paul Chris Paul Predsjednik NBA lige, David Stern, blokirao je "trade" između tri kluba (LA Lakersa, New Orleansa i Houstona) koji je uključivao selidbu Chrisa Paula u Hollywood.

Chris Paul trebao je u petak postati novi član LA Lakersa, Lamar Odom trebao je biti u New Orleansu, a Pau Gasol u Houstonu. Međutim, NBA liga je rekla "ne" toj razmjeni igrača, navodno zbog pritužbi vlasnika ostalih klubova iako glasnogovornik lige Mike Bass to oštro odbacuje.

- Nije istina da su vlasnici "ubili" ovaj dogovor klubova. On nikada nije bio iznesen kao prijedlog Upravnom odboru i liga je odbila ovu razmjenu igrača iz, prvenstveno, košarkaških razloga - rekao je Bass.

Yahoo Sports prenosi da je Stern stopirao ovaj "trade" zbog nekoliko pritužbi vlasnika klubova među kojima je najglasniji bio Mark Cuban - vlasnik Dallas Mavericksa. Razlog pritužbama je navodno preuranjeni dogovor klubova. Naime, isti je sklopljen na dan (četvrtak) kada je i službeno prekinut "lockout" odnosno kada je potpisao novi kolektivni ugovor koji je trebao donijeti natjecateljsku ravnotežu između svih klubova.

Nakon propalog transfera Paul je na svom Twitter-profilu jednostavno napisao:

"Wow".

Ništa rječitiji nije bio ni Lamar Odom koji je već u radijskoj emisiji najavio da odlazi iz Los Angelesa i da je već praktički spakirao kofere.

"Kada te momčad "proda" pa sve propadne...Što sada?".

Cijeli dogovor je trebao ostati u tajnosti do službenog početka razmjene igrača (petak), ali je, na nesreću spomenutih klubova, procurio u javnost. Osim već gore navedenih igrača, "trade" je uključivao i dolazak Luisa Scole, Kevina Martina i Gorana Dragića u New Orleans.

Nakon ovog propalog "trade" Lakersima još uvijek ostaje opcija Dwighta Howarda koji je otvoreno priznao da želi doći u Los Angeles kako bi si povećao šanse za osvajanje toliko željenog prstena prvaka. S druge strane, sudbina Chrisa Paula i dalje je neizvjesna.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika