09.12.2011. / 14:03

Autor: Naciona List

Naciona list: Jadranka Kosor podnosi ostanku

Kako stoji u priopćenju, 'gospođa Kosor odlučila je podnijeti ostanku zbog mnogočega, ali prvenstveno iz osobnih razloga'

Vladimir Šeks odbija prihvatiti ostanku Jadranke KosorVladimir Šeks odbija prihvatiti ostanku Jadranke KosorNakon blistavog poraza na izborima i jednako uspješnog potpisivanja EU ugovora, Jadranka Kosor najavila je podnošenje ostanke na svim stranačkim i vladinim pozicijama. Kako stoji u priopćenju HDZ-ove glasnogovornice Sunčane Glavak, 'gospođa Kosor odlučila je podnijeti ostanku zbog mnogočega, ali prvenstveno iz osobnih razloga'.

"Gospođa Kosor smatra kako je njezina moralna dužnost da nakon svega što je učinila državi te HDZ-u podnese ostanku i vođenje najveće hrvatske stranke prepusti sebi samoj. Ostanka stupa na snagu od danas", ističe se u priopćenju Hrvatske demokratske zajednice.

Nevezana vijest: DORH otkrio krivce za curenje

Predsjedništvo stranke objavilo je međutim kako su nakon višesatnog vijećanja odlučili da neće prihvatiti ostanku Jadranke Kosor. "Poštujemo odluku gospođe Kosor o podnošenje ostanke, ali u ovim teškim trenucima za stranku mi takvu njezinu odluku ne možemo prihvatiti", rekao je član predsjedništva Vladimir Šeks dodajući da je predsjednica stranke toliko toga učinila za HDZ i da ne vidi niti jedan validni razlog da ona na postojećoj poziciji ostane.

Drugi član predsjedništva Andrija Hebrang laže se sa Šeksovim stavovima o neprihvaćanju premijerkine ostanke, te još dodaje kako bi to bilo zadnji čavao u lijes ionako načetog HDZ-a. "Ako još gospođa Kosor ne odstupi, onda je cijela budućnost HDZ-a u pitanju", ocijenio je.

Kako doznaje Naciona list, odluka Predsjedništva HDZ-a o neprihvaćanju Kosoričine ostanke nije usvojena jednoglasno; jedini koji je podržao premijerkinu odluku o ostanci bio je Tomislav Karamarko, za kojeg se već mjesecima tvrdi da pretendira na njezin položaj. On pak zbog bolesti nije nazočio sastanku Predsjedništva, već je svoj stav poslao napismeno, putem naoružanog poštara.

Zamolili smo ministra policije da nam komentira takav njegov stav. "Ostanku?!", bilo je prvo što nam je rekao ministar. "Kakvu jebenu ostanku"?!, bilo je drugo što nam je rekao ministar.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

Naciona list na fejsbuku

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.