09.12.2011. / 14:26

Autor: Hina

Marta Safin u parlamentu

Bivši najbolji tenisač svijeta Rus Marat Safin, koji je u mirovini od 2009., izabran je u donji dom ruskog parlamenta Dumu gdje će biti zastupnik stranke Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

Marat SafinMarat SafinBivši najbolji tenisač svijeta Rus Marat Safin, koji je u mirovini od 2009., izabran je u donji dom ruskog parlamenta Dumu gdje će biti zastupnik stranke Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

Safin, pobjednik US Opena 2000. i Australia Opena 2005., kandidat u regiji Nižniji Novgorod (500 km istočno od Moskve) izabran je na mandat od pet godine na parlamentarnim izborima koji su održani u nedjelju.

"Dugo sam razmišljao o bavljenju politikom. To je novi život, novi način razmišljanja i djelovanja koji nema veze s tenisom ili sportom općenito", kazao je 31-godišnji Safin.

Još jedan bivši "broj 1" svjetskog tenisa Amerikanac Pete Sampras čestitao je Rusu na izbornom rezultatu: "Za 20 godina, on će biti predsjednik Rusije".

U Dumi će se Safin priključiti maloj legiji bivših sportaša koji su također članovi Jedinstvene Rusije među kojima su olimpijski prvaci Anton Sikharulidze (umjetničko klizanje, Svetlana Žurova (brzo klizanje), Alina Kabaeva i Svetlana Horkina (gimnastika), te bivši prvak u teškoj kategoriji boksač Nikolaj Valuev.

Vezane vijesti

Duma potvrdila Medvedeva za premijera

Duma potvrdila Medvedeva za premijera

Donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, potvrdio je u utorak na izvanrednoj sjednici donedavnog predsjednika Dmitrija Medvedeva za novog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika