09.12.2011. / 14:46

Autor: Extra

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

U intervjuu za Extru Filip Jurčić govori o svojoj glumačkoj karijeri i drugim životnim podvizima

Photo: Tomislav SmoljanovićPhoto: Tomislav Smoljanović"Posljednjih mjesec dana u pogonu sam od osam ujutro do 10 navečer. I onda idem spavati. Nema izlazaka, nema televizije, nema druženja, nema privatnog života, zapravo sam dosadan... Čak i sina, po prvi put u životu, nisam vidio pet dana zaredom a i neću ga vidjeti barem još tri-četiri. Eto, takav mi je tempo ovih dana", otkrio je 30 godišnji Filip Juričić kad smo se dogovarali za intervju. Naime, osim što svakodnevno snima seriju "Larin izbor" u kojoj je utjelovio glavnog negativca Dinka Zlatara, redovito igra hvaljenu predstavu "Kako misliš mene nema", posljednjih mjesec dana svakodnevno ima probe za novi veliki izazov - dobio je priliku da umjesto ozlijeđenog Mislava Čavajde utjelovi lik grofa od Valmonta u mjuziklu redateljice Aide Bukvić "Opasne veze" čija će premijera biti ovog petka, 18. studenog u zagrebačkom kazalištu Komedija.

U predstavi za čiju je glazbu i adaptaciju teksta odgovoran Veseljko Barišić, uz baletni ansambl i orekstar, Filip glumi uz Milu Elegović, Vandu Winter, Anu Kraljević, Zorana Pribičevića, Dražena Bratulića, Sanju Marin i Jasnu Bilušić a u nekih pet tjedana trebao je svladati tekst, pjevanje, scene mačevanja, koreografiju... Ali istovremeno i biti tata četiripolgodišnjem Janu kojeg je dobio iz veze s novinarkom Mateom Roščić kao i biti dečko Korini Vukadinović s kojom je nedavno obnovio trogodišnju vezu. Ipak, kaže, nije mu teško, voli kad ima gust raspored, samo, za razliku od prije kad se, kako kaže, nije znao nositi s puno obaveza i stresom, sad je puno zreliji, organiziraniji i odgovorniji i na sve gleda kao na izazov. I zahvaljuje bliskim ljudima oko sebe što imaju razumijevanja...

EXTRA: Kako je uopće došlo do vašeg angažmana u mjuziklu "Opasne veze"?

- Koliko sam ja shvatio, nakon što se pokazalo da Mislav Čavajda mora ići na operaciju koljena, direktor Komedije Niko Pavlović i redateljica predstave Aida Bukvić odlučili su meni dati šansu. Aida me navečer nazvala, rekla da dođem ujutro na probu pa da vidimo jesam li ja uopće za tu ulogu. Naime, to je mjuzikl... A ja i pjevanje... Rekao sam joj da najbolje da probamo songove s dirigentom i neka bude iskrena , da se neću uvrijediti ako kaže da sam očajan.

EXTRA: I, jeste li bili očajni?

- Pa, došao sam ujutro, probao, kompozitor je rekao da ja to mogu i Aida mi je rekla da sam dobio ulogu. E sad, jel' ja to mogu...

EXTRA: Je li vas strah? Ipak imali ste svega pet tjedana da se pripremite za predstavu...

- Pa ne, u ovom trenutku dok pričamo nemam strah, a sad, što će biti kad ovaj intervju izađe... Zapravo, važno je da to bude ok, u granicama da ne smeta, da to bude dobro obavljeno a onda ću te neke eventualne minuse u pjevanju nadoknaditi u glumačkim dijelovima predstave. Jer čujte, ja nisam pjevač, nisam educiran za to, nikad nitko nije rekao da sam ga dirnuo dok pjevam, zapravo, uglavnom su mi govorili da ušutim nego što su uživali u mom pjevanju. Ipak, ja ću se nadati do zadnjeg časa da ću to dobro obaviti.

EXTRA: Volite li inače mjuzikle?

- Joj baš jako. Kao malom su mi strašno išli na živce , mama i sestra su bile zaluđene njima pa sam i ih i ja morao gledati što mi je jako išlo na živce. A sad, baš suprotno, užasno su mi napeti mjuzikli, i nevjerojatno mi je da sad radim na jednom. I znate, kad razmišljam, ne znam koju bih ulogu sad radije igrao nego ovu koju sam dobio. Mislim da je došla u pravo vrijeme. Ovako velike uloge mogu biti odlične odskočne daske ali se možeš i poskliznuti na njih. Ipak, ja nastojim ne paničariti nego ću dati sve od sebe da ne razočaram.

EXTRA: Kako ste uskladili probe sa uglavnom svakodnevnim snimanjima serije "Larin izbor"?

Kako ekipa sa seta gleda na vaš angažman u predstavi?
- Hvala bogu pa imam odličan odnos s ljudima sa seta, s producentima, s kolegama. Čim sam saznao da sam dobio ulogu odmah sam im javio i oni su me apsolutno podržali. Jer, gledajte, nisu trebali, ipak sam ja s njima potpisao šestomjesečni ugovor i moram im biti na raspolaganju. No, stvarno su se pokazali maksimalno fer a i sretna je okolnost da sam ja dosta toga unaprijed snimio pa si mogu priuštiti kraći izostanak sa seta.

EXTRA: Ipak, je li vam naporan taj tempo?

- Pa izgleda turbulentno. Zadnjih mjesec dana sam svako jutro na probi od 10 do 3 popodne, nekad i do 5. Pa moram vježbati pjevanje, pa mačevanje a onda još idem snimati seriju. Zadnjih mjesec dana sam zapravo zauzet od 8 ujutro do 10 navečer. A kako izdržim? Pa ostalo vrijeme spavam, uglavnom izbjegavam izlaske, odem spavati u 11 najkasnije, po danu se trpam voćem, radim si sokove - dobio sam sokovnik a i imam, barem se nadam, razumijevanja meni bliske okoline da je moj privatni život sad sveden na nulu.

EXTRA: Rekli ste i kako se odlično slažete s kolegama na setu, da vam je čak gušt ovaj put snimati seriju. A je li vam gušt glumiti negativca? Dinko Zlatar kojeg tumačite u "Larinom izboru" prilično je bolestan tip.

- Je, gušt je. S lakoćom i uživanjem radim na tom liku, evo sad već tri mjeseca sam u tome pa je i jednostavno biti Dinko. A i kritike su dobre, i to pomaže...

EXTRA: Dobre su i kritike vašeg dalmatinskog naglaska...

- To je neka moja verzija splitskog... Ja gdje god dođem počnem govoriti lokalnim narječjem, prvo iz zezancije a onda mi to preraste u naviku. Pa tako i kad sam na moru počnem govoriti dalmatinski i zato mi je valjda lako bilo govoriti tu moju verziju splitskog.

EXTRA: A reagiraju li ljudi na cesti na vas, komentiraju li vaš lik?

- Ima ih, ima ali različito je nego kad sam recimo bio u "Ljubavi u zaleđu". Tad sam svima bio Marko Marušić, tako su me zvali na cesti, doživljavali su me kao Marka. Sad me ne poistovjećuju s Dinkom ali svaki dan netko prokomentira kako je Dinko luda uloga, kako je bolesnik i slično. Znaju mi reći tete na placu, u pekari -"Baš ste zločesti u seriji". Ipak, sad je sve u granicama dobrog ukusa, simpatično je.

EXTRA: A kako vaš tata, glumac Pero Juričić komentira vašu glumu?

- Sviđa mu se. Kaže da sam uspio iznenaditi.

EXTRA: U kojoj je fazi vaša zajednička predstava "Život u kazalištu" koju ste postavili pred ljeto?

- Baš ćemo je u nedjelju igrati u kazalištu Velika gorica u Noći kazališta a onda, kad obojica uhvatimo malo vremena, planiramo s njom ići na turneju.

EXTRA: I vi ste otac. Gleda li vas vaš četiripolgodišnj sin Jan u seriji?

- Ne damo mu baš. Ma on zapravo uvijek žica da gleda seriju iako ga ona uopće ne zanima, njemu to samo znači da može, umjesto u 21 sat ići u krevet u 22 sata. Nekad, kad dođem po njega u vrtić, klinci znaju vikati - "A, vidio sam ti tatu, na televiziji". Ali još su oni premali da sve povezuju.

EXTRA: Kakvi ste kao otac? Kako se snalazite u očinstvu?

- Sad smo baš u nekoj super fazi. Jan jako često dođe kod mene, bude i po nekoliko dana, voli biti sa mnom. Trudim se jako oko toga. Svaka faza nosi nešto svoje - sad više nije buhtlica, sad je klinac koji sa mnom ide i na snimanje, na probu, može sa mnom živjeti i moj život. Gdje ja - tu i on.

EXTRA: Pokazuje li možda interes za glumu?

- Za razliku od mog nećaka Bartola koji je potpuno zaluđen glumom Janu to uopće nije napeto. On bi trenutno bio smetlar i kuhar. Ali voli muziku. Lud je za Hladnim pivom, čak je bio i na koncertu njihovom. Puštam mu i Elvisa Presleya i The Beatlese. I njih baš voli. Čak i izmišlja pjesme i pjeva ih. Možda bih ga trebao upisati u neki zbor. Tko zna, možda i mene zarazi pjevanjem, ionako sam se uvijek htio malo više posvetiti tome.

EXTRA: Možda vas onda pozovu da budete u nekom pjevačkom showu. Biste li se odazvali da vas zovu?

- Bih! Stvarno bih išao! Pjevanje uostalom i jest dio moje profesije. To je neki dodatni alat koji dobro dođe u glumi.

EXTRA: A i potencijalni dodatni način zarade posebno jer, kako ste nedavno pričali, imate potrebu kupiti vlastiti stan i odseliti se od oca.

-Da, imam potrebu ali nemam novaca. Teško mi se odlučiti za kredit posebno u ovo vrijeme. A imam se potrebu seliti, mislim da je prirodno da to osjećam. A i želim da se vidi neka korist od mog rada. Ja sam dosta bio rastrošan s novcem koji sam zarađivao makar, da se razumijemo, od svega što sam do sad zaradio možda sam mogao, da sam baš štedio, skupiti za stan od 40-50 kvadrata. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne zarađujemo mi glumci toliki novac da od jedne serije koju snimimo možemo kupiti stan kako se svojevremeno pričalo.

EXTRA: Ima li ta potreba za vlastitim stanom, za kućenjem, ikakve veze s činjenicom da ste opet u vezi s djevojkom Korinom?

- Možda.

EXTRA: Znači, sretni ste u ljubavi?

- Da. Korina i ja smo imali uspona i padova ali sad smo se opet našli i idemo skupa dalje. Ona tolerira ovu moju fazu, što jako cijenim, nije to lako. Ali i daje snage za sve ovo. Lijepo je imati nekog uz sebe u ovakvim trenucima. Nadam se da ćemo otputovati negdje kad se tempo malo smiri, kad dođe taj godišnji. Oboje skijamo, to volimo pa ćemo nešto u tom stilu.

EXTRA: Razmišljate li o braku?

- Ma ne, Korina je mlada. Ali, ozbiljni jesmo, nije li ozbiljno kupiti stan u kojem ćemo oboje biti? To je veliki korak za nas. Još je sad zima i hladno, baš imam potrebu za kućenjem.

Vezane vijesti

Ne sviđa mi se što u kazalištima ima previše slobode, vratio bih cenzuru

Ne sviđa mi se što u kazalištima ima previše slobode, vratio bih cenzuru

U Zagrebačkom kazalištu mladih u punom su jeku pripreme za veliku ansambl predstavu "Idiot", koju po istoimenom ruskom klasiku Fjodora Mihajloviča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika