09.12.2011. / 15:11

Autor: Totalsport

Kraj 'lockouta'

S 15 glasova za i pet protiv vlasnici NBA klubova izglasali su novi kolektivni ugovor, dok je čak 86 posto igrača (više od 200 ih je glasalo) elektroničkim putem potvrdilo da se slaže s novim ugovorom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDana 9. prosinca i službeno je završen "lockout" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) koji je trajao 161 dan. Vlasnici klubova i Sindikat igrača potpisali su novi kolektivni ugovor.

S 15 glasova za i pet protiv vlasnici NBA klubova izglasali su novi kolektivni ugovor, dok je čak 86 posto igrača (više od 200 ih je glasalo) elektroničkim putem potvrdilo da se slaže s novim ugovorom. Bio je ovo četvrti najduži štrajk u sportskoj povijesti Sjeverne Amerike. Najduži je bio onaj u profesionalnoj hokejaškoj ligi (NHL) zbog kojeg je otkazana cijela sezona 2004/2005.

Trening-kampovi za novu, 66. sezonu NBA lige počinju u petak, a prva utakmica na rasporedu je za Božić. Iako se na taj dan tradiocionalno igraju tek dvije utakmice, ove će se sezone odigrati pet. Najzanimljivija od tih pet zasigurno će biti ona u Teksasu gdje će NBA prvaci Dallas Mavercksi ugostiti svoje protivnike iz prošlosezonskog finala Miami Heat predvođen LeBronom Jamesom i Dwayneom Wadeom.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika