10.12.2011. / 11:27

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD

'Hrvatska dokaz da se može'

Navodeći da će se "rad na reformi institucija vlasti u Hrvatskoj nastaviti", glasnogovornik Hilton u priopćenju je naglasio kako je potpisivanjem ugovora o pristupanju EU "Hrvatska pokazala da su euroatlantske integracije vrijedan i dostižan cilj za sve zemlje zapadnog Balkana"

IlustracijaIlustracijaSjedinjene Države su čestitale Hrvatskoj na potpisivanju ugovora o pristupanju Europskoj uniji, ističući da je hrvatski uspjeh primjer svim zemljama u regiji.

"Sjedinjene Države čestitaju Hrvatskoj na potpisivanju ugovora o pristupanju Europskoj uniji. To označava važnu prekretnicu na putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u EU i rezultat je višegodišnjih pregovora i marljivog rada", priopćio je u petak glasnogovornik Ureda za europske i euroazijske poslove State Departmenta Robert Hilton.

Navodeći da će se "rad na reformi institucija vlasti u Hrvatskoj nastaviti", glasnogovornik Hilton u priopćenju je naglasio kako je potpisivanjem ugovora o pristupanju EU "Hrvatska pokazala da su euroatlantske integracije vrijedan i dostižan cilj za sve zemlje zapadnog Balkana".

Hrvatska je u petak u Bruxellesu potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Uz Ugovor o pristupanju, potpisan je i Završni akt, završni politički dokument Međuvladine konferencije u kojem se navodi sve što je usuglašeno tijekom pregovora.

Završetkom svečanog potpisivanja ugovora na koji su potpise stavili čelnici 27 zemalja Europske unije te hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor Hrvatska je promijenila status iz zemlje kandidata za članstvo za EU u pristupajuću zemlju.

Ugovorom o pristupanju predviđeno je da Hrvatska postaje punopravnom članicom 1. srpnja 2013. nakon što se u Hrvatskoj održi referendum o pristupanju i sve zemlje članice EU-a obave proces ratifikacije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/12/06

crestor, 10.12.11. 12:14

Cim je nesto pozitivno , komentara ... nema .


registracija
12/12/10

Klarens, 10.12.11. 19:07

Kao i obichno,
..............................
Chim smo mi tu
..................................
ZIHER
....................................
Nebu dobro !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika