10.12.2011. / 11:57

Autor: Nacional.hr

Vijeće odlučuje o Sanaderu

S obzirom na odluku Ustavnog suda bit će zanimljivo vidjeti kakv će stav zauzeti Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jer postoje različita pravna tumačenja slučaja

ArhivaArhivaIvo Sanader doveden je jutros na zagrebački Županijski sud kak bi se na Optužnom vijeću razmotrio zahtjev USKOK-a za određivanje istražnog zatvora. Sanaderu je ukinut pritvor u slučaju Fimi medije, u kojem je proveo nešto manje od pet mjeseci. Prema odluci trebao bi izaći 12. prosinca. No, USKOK je jučer podigao optužnicu u istom slučaju, između ostalog i protiv Ive Sanadera kao prvooptuženog, te HDZ-a.

S obzirom na odluku Ustavnog suda bit će zanimljivo vidjeti kakv će stav zauzeti Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jer postoje različita pravna tumačenja slučaja. Prema jednom odluka Ustavnog suda obvezujuća je i nakon podizanja optužnice, a prema drugom riječ je o novoj procesnoj situaciji.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.12.11. 12:13

Svi ti suci su učenici iste škole.Čak i istog vremena u kojemu djeluju.Tolika oprečnost u tumačenju istoga ,samo je dokaz kako je neka strana nečiji igrač.Igrači prava i pravednosti,određeni iz ove priče,sigurno nisu.To dovoljno govori o stabilnosti Hrvatske države.Nemamo šanse srediti državu u kojoj je pravosuđe i pojedini suci,korumpirani i pristrani.Svaki oblik borbe protiv političkog i gospodarskog kriminala je uzaludan.To jest uopće ne postoji.Postoji samo zataškavanje i mito.Šta onda očekivati od baze ako je glava tako nemoralno opredjeljena ?Propast !!!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 10.12.11. 15:12

Za ovakvu vrstu kriminala ne bi trebalo postojati nikakvo vijeće koje odlučuje o puštanju da se kriminalci brane sa slobode. Konkretno u slučaju Sanaderovog lopovluka, osim Hipo i Fimi, ima barem još 8 krađa nevezanih jedna sa drugom jer je toliko vidljivo kako je Sanader svoj smrdljivi i bijedni politički život posvetio isključivo pohlepi i krađi hrvatskog jadnog naivnog naroda. 100 milona eura je minimalna cifra o kojoj se treba sudstvo zanimati. Utjecanje na svijedoke kojih mora biti i koje Sanader jako dobro može podmazati, moguć je i samim time taj lik na slobodu, ne smije. Odvijetnički tim vrši medijski i svaki drugi pritisak za lopova koji ne zaslužuje vidjeti ni svijetlo dana, a kamo li slobodu. Fluid je rekao ali vrlo površno šta je u stvari to korumpirano sudstvo koje je svakom u politici HDZ-a nešto dužno i dug se vraćat mora. Složiti se moramo da "čarapu" treba oprati izvrnuti i ponovo oprati i tek onda krenuti u traženje našeg novca koji nam je ispred nosa samo treba početi uzimati. Neka pate tih 200 enormno bogatih, bolje nego 4 miliona ljudi.


registracija
11/1/10

fluid, 10.12.11. 17:49

Kinezojapanac@ Pisao sam uopćeno o pravosuđu.Kada bih trebao elaborirati sve grijehe pravosuđa od 90.god.do danas,ili bih morao imati svoju kolumnu ili pisati knjigu.No smatram da je već svima poprilično jasno i razvidno šta se to ovdje u Hrvatskoj događa,zar ne ? Pozdrav.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika