10.12.2011. / 12:02

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD zadovoljan napretkom u EU

"Bilo je znakova napretka i to je dobro", rekao je glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney u vezi s rezultatima tog summita

ArhivaArhivaBijela kuća je u subotu izrazila zadovoljstvo "znacima napretka" u suzbijanju europske dužničke krize, pošto je susretu na vrhu u Bruxellesu postignut dogovor o postroženju proračunske stege u eurozoni.

"Bilo je znakova napretka i to je dobro", rekao je glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney u vezi s rezultatima tog summita.

Carney je pozvao na nastavak pregovora. "Naposljetku, to je europski problem koji zahtijeva europsko rješenje. Mislim da (Europljani) moraju biti odlučni u njegovu otklanjanju. No ostvaren je napredak", dodao je.

Zemlje Europske unije okupljene na kriznom summitu u Bruxellesu dogovorile su se u petak tijekom noći da će pooštriti proračunsku disciplinu u eurozoni kako bi pokušale spasiti zajedničku valutu. No nisu za to uspjele pridobiti svih 27 zemalja zbog nepremostivih razlika s Velikom Britanijom, čiji su zahtjevi ocijenjeni nemogućim.

Carney nije htio komentirati razlike koje su izbile na vidjelo između Londona i ostatka EU-a.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika