10.12.2011. / 13:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Britanci:

'Euro je bolje nego prije'

Na upit BBC-a da li je euro sada sigurniji nego prije 48 sati, Osborne je odgovorio da misli da su "stvari sada bolje nego prije jer će zemlje eurozone sada bolje usklađivati svoju budžetsku politiku"

Britanski premijer David Cameron (Pixsell)Britanski premijer David Cameron (Pixsell)Britanski ministar financija George Osborne u subotu je izjavio da su zemlje eurozone dogovorom o nacrtu novog ugovora za još čvršćom gospodarskom integracijom dale potporu svojoj valuti, ali da još ima puno posla za napraviti kako bi se eurozona stabilizirala.

Osborne je također ponovio stajalište premijera Davida Camerona da je Britanija u pravu kada je u petak odlučila ostati izvan plana za fiskalnu uniju jer to nije u britanskom interesu.

Britanija je na ključnom summitu o spasu eurozone ostala izolirana, jer je devet ostalih zemalja koje također ne dijele euro kao valutu objavilo spremnost da podrže 17 euro ekonomija u novom ugovoru, iako su same izrazile određen oprez.

Na upit BBC-a da li je euro sada sigurniji nego prije 48 sati, Osborne je odgovorio da misli da su "stvari sada bolje nego prije jer će zemlje eurozone sada bolje usklađivati svoju budžetsku politiku".

"Mislim da je to bilo potrebno, ali nije dovoljno da bi euro bio učinkovitiji", ocijenio je Osborne. Odbacio je razmišljanja da će Velika Britanija izgubiti dio utjecaja u EU nakon što je blokirala promjene postojećeg, zajedničkog ugovora.

"Da smo potpisali predloženi ugovor...tada bismo osjetili punu snagu europskih ugovora, Europski sud, Europsku komisiju, sve te institucije koje provode te ugovore, koristeći mogućnost da potkopaju britanske interese, potkopaju jedinstveno tržište. Nismo bili spremni dopustiti da se to dogodi", zaključio je Osborne.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.12.11. 14:54

Tako sam zločest da bih poželio ovim pametnim izdancima britanske politike požar na njihovim kućama.A tada bih zaustavio vatrogasce da ne čine napor i trošak svojoj vatrogasnoj jedinici "jer to nije u njihovom interesu-interesu vatrogasnog društva"!Pa neka im izgore kuće do temelja.Isticati samo svoj interes kada samo njima odgovara a crpiti sve moguće povlastice od onih sa kojima se sada ne slažu(jer im ne odgovara pa ne žele teret drugih za vratom),spada u najnižu kategoriju egoizma,licemjerja i pokvarenosti.No to nije ništa novo.Britansko carstvo i snaga su nastali na egoizmu,licemjerju i pokvarenosti.Najveći imperijalisti i koljači na svijetu.Kroz povijest čovječanstva.Toliko su stari kao narod da su izgubili svaku mjeru morala i emocija.Naprosto bi trebali izumrijeti i nestati.Loš su uzor svijetu.Ali,"sila Boga ne moli".


registracija
9/3/10

nostradurus, 12.12.11. 21:52

Britanci su u pravu. Rješenja nema, a i da ga ima oni e bi pristali na njega. sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika