10.12.2011. / 15:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Uništenje banke

Čelnici Credo banke iza rešetaka

Proteklih je tjedana u izvješću o likvidaciji HNB pronašao čitav niz teških kaznenih djela iz gospodarskog kriminala. Nakon tog izvješća slučaj je preuzelo Državno odvjetništvo

Photo: Ivica Galović/PIXSELL (ilustracija)Photo: Ivica Galović/PIXSELL (ilustracija)Šest osoba, među kojima su predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin te vlasnici banke Boris Barač i Mirko Vuković, uhićeno je jutros u Splitu, zbog sumnje na zlouporabu službenog položaja i zlouporabu u gospodarskom poslovanju, počinjenim u nedavno likvidiranoj Credo banci, doznaje se od branitelja jednog od osumnjičenih.

Tereti ih se da su izvlačili kapital iz Credo banke te je tako doveli do propasti.

Proteklih je tjedana u izvješću o likvidaciji HNB pronašao čitav niz teških kaznenih djela iz gospodarskog kriminala. Nakon tog izvješća slučaj je preuzelo Državno odvjetništvo.

Slijedom toga splitska je policija danas oko 9 sati izvršila pretrage stanova šestorice osumnjičenih koji su poslije toga privedeni u policijske prostorije splitsko-dalmatinske Policijske uprave, gdje se još nalaze.

Kako je rekao jedan od branitelja, tijekom popodneva šestorica uhićenih biti će privedeni u istražni centar Županijskog suda u Splitu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika