11.12.2011. / 10:40

Autor: Hina , Nacional.hr

'Izmišljeni narod' uzvraća republikanskom prostaku

U razgovoru za The Jewish Channel bivši je predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa optužio Palestinsku samoupravu, koja priznaje pravo na postojanje Izraela, da, zajedno s islamističkim pokretom Hamas dijeli "veliku želju za uništenjem Izraela"

Salam FajadSalam FajadPalestinski premijer Salam Fajad izjavio je u subotu da je zgranut govorom Newta Gingricha, trenutačnog favorita u utrci za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore, koji je Palestince nazvao "izmišljenim narodom".

Fajad je tijekom susreta s novinarima u Ramalahu tražio Gingrichevu ispriku za "prostačke, uvredljive i smiješne primjedbe". Rekao je da Gingricheve opaske predstavljaju potpuno neprihvatljivo izobličavanje povijesne istine i naglasio da se u Izraelu niti najveći ekstremisti ne bi usudili tako izražavati.

U razgovoru za The Jewish Channel bivši je predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa optužio Palestinsku samoupravu, koja priznaje pravo na postojanje Izraela, da, zajedno s islamističkim pokretom Hamas dijeli "veliku želju za uništenjem Izraela".

Palestinski premijer je savjetovao američkom političaru da otvori knjigu povijesti. Usput je Palestince nazvao izmišljenim narodom i skupinom terorista.

"Gingrich i njegovi moraju ponovno naučiti povijest jer izgleda da im je jedino pomalo poznato otomansko doba. Način na koji falsificira povijesne činjenice je neprihvatljiv", rekao je Fajad.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 11.12.11. 18:26

'zhidi' ili 'juden' su izmisljeni narod, a ne palestinci.
'zhidi' [znaci navodno su potomci shemita] mogu se dijeliti na tri skupine:
1) ashkenazicku; sastavljenu od mnogih evropskih i zap. azijskih naroda
2) sephardicnu; uglavom narodi iz sj afrike
3) mizrahicku; koja potjece iz arapskih zemalja, kao yemen, egypt, lebanon, iraq, itd.

palestinci potjecu od canaanita; t.j., hamita/shemita kao aramejaca, hitita, jebuzita, drugih arapa, hebrejaca, itd.

tako, onda, danas shemiti tlace, ubijaju shemite i dnevno kradu njihovu zemlju; pomocu krscanstva i world jewry. hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika