11.12.2011. / 18:01

Autor: Hina

Ispitivanje u istrazi o Credo banci

Dežurni istražni sudac trojici ispitanih jučer je odredio 48 satno zadržavanje zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Pretpostavlja se da će i preostala trojica ostati u splitskom pritvoru na Bilicama dok sudac u ponedjeljak ne donese rješenje o otvaranju istrage

IlustracijaIlustracijaNa Županijskom sudu u Splitu već drugi dan traje ispitivanje šestorice čelnih ljudi Credo banke, osumnjičenih za zlouporabu službenog položaja i zlouporabu u gospodarskom poslovanju u nedavno likvidiranoj Credo banci, čime je počinjena materijalna štetu od oko 250 milijuna kuna.

Među uhićenom šestoricom jučer ujutro u Splitu, su predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin te vlasnici banke Boris Barač i Mirko Vuković. Šestoricu osumnjičenih se tereti da su izvlačili kapital iz Credo banke te je tako doveli do propasti.

Dežurni istražni sudac trojici ispitanih jučer je odredio 48 satno zadržavanje zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Pretpostavlja se da će i preostala trojica ostati u splitskom pritvoru na Bilicama dok sudac u ponedjeljak ne donese rješenje o otvaranju istrage.

Od branitelja osumnjičenih, splitskih odvjetnika Željka Gulišije, Damira Primorca i Jadrana Franceschija doznaje se da su jučer ispitani Boris i Vibor Barač te drugi većinski vlasnik banke Mirko Vuković odbacili sumnje za zlouporabu položaja i ovlasti.

Na pitanja tužiteljstva i suca danas su odgovarali predsjednik Uprave nedavno likvidirane Credo banke Šime Luketin, te članovi Uprave Marko Vuković i Mate Mišić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika