12.12.2011. / 07:15

Autor: Hina

Obama: 'Nisam obećavao previše'

Američki predsjednik Barack Obama, u nedjeljnoj je emisiji "60 Minutes" na TV mreži CBS, energično branio postignuća svoga mandata u Bijeloj kući, ističući kako u kampanji 2008. "nije obećavao previše" te ocijenivši da će izbori 2012. biti "sukobljavanje vizija".

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama, u nedjeljnoj je emisiji "60 Minutes" na TV mreži CBS, energično branio postignuća svoga mandata u Bijeloj kući, ističući kako u kampanji 2008. "nije obećavao previše" te ocijenivši da će izbori 2012. biti "sukobljavanje vizija".

Gostujući u "60 Minutes" CBS-a, najgledanijoj informativnoj emisiji na američkim nacionalnim TV mrežama, Obama je naglasio da ga stajališta zbog kojih je izabran 2008. i dalje motiviraju, iako sve više njegovih tadašnjih pristaša izražava nezadovoljstvo. Obama je kazao da se još uvijek uvijek zalaže za promjene politike u Washingtonu, kako bi obični Amerikanci "živjeli bolje".

"Nisam previše obećavao i podcjenjivao koliko će teško to biti ostvariti", rekao je Obama za CBS News.

"Vizija koju sam ponudio 2008., bilo je nešto u što sam uvijek vjerovao ... to je dugoročni projekt", rekao je Obama.

"Za promjenu kulture ovdje u Washingtonu, kojom dominiraju posebni interesi, trebat će više od godine dana, više od dvije godine, više od jednog mandata", dodao je američki predsjednik.

Izborni sustav u SAD-u gotovo u cijelosti financiraju poslovne korporacije, što se smatra njegovom najvećom slabošću, pa je Obama na predsjedničkim izborima 2008. težište financiranja nastojao prebaciti prema prilozima građana, što je poremetilo ravnotežu snaga i donijelo mu određenu prednost.

No, Obama je kazao kako "vjerojatno treba više od jednog predsjednika" da bi se ostvarile spomenute promjene.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika