12.12.2011. / 07:21

Autor: Hina

Borci nisu spremni otići iz Tripolija

Šef Vojnog vijeća zapada Libije Mokhtar Rehnana je rekao u nedjelju da revolucionarni borci (bivši pobunjenici) nisu spremni otići iz libijske prijestolnice, kao što traže stanovnici grada, prije osnivanja nacionalne vojske.

Borci ne žele iz TripolijaBorci ne žele iz TripolijaŠef Vojnog vijeća zapada Libije Mokhtar Rehnana je rekao u nedjelju da revolucionarni borci (bivši pobunjenici) nisu spremni otići iz libijske prijestolnice, kao što traže stanovnici grada, prije osnivanja nacionalne vojske.

"Libija je sada država bez policije. Revolucionarni borci sada štite Tripoli i osiguravaju stabilnost i sigurnost", rekao je general Fernana na konferenciji za novinare.

"Kada bude osnovana nacionalna vojska, revolucionarni borci će položiti oružje", dodao je i ocijenio da ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova nemaju dovoljno snage za osiguranje glavnog grada.

U srijedu su stotine stanovnika Tripolija tražile odlazak oružanih frakcija koje su stigle iz drugih gradova i sudjelovale u oslobođenju Tripolija u kolovozu i tamo ostale.

Tada je vlada navela da se podupire plan Lokalnog vijeća Tripolija koji predviđa razoružanje glavnog grada do kraja godine. Od tada nije poduzeta nikakva konkretna mjera.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 12.12.11. 10:52

Umjesto jednog protivnika (Gašo), zapad je dobio kamarilu protivnika za koje nema načina kontrole


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika