12.12.2011. / 07:37

Autor: Hina

Od svih europskih lidera Pahor najviše cijeni Junckera

Slovenski premijer na odlasku Borut Pahor otkrio je da da od političara s kojima se susretao tijekom svog trogodišnjeg mandata najviše cijeni Jeana Claudea Junckera, luksemburškog premijera i predsjednika eurozone.

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer na odlasku Borut Pahor otkrio je da da od političara s kojima se susretao tijekom svog trogodišnjeg mandata najviše cijeni Jeana Claudea Junckera, luksemburškog premijera i predsjednika eurozone.

Juncker je pouzdani političar i lider kod kojega dobijete osjećaj da mu možete vjerovati, od njega bih na primjer mogao kupiti automobil ili mu povjeriti na čuvanje vlastitog sina, rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju koji je emitiran u nedjelju, ali je snimljen prošlog tjedna, pred same parlamentarne izbore na kojima su Pahorovi Socijalni demokrati (SD) dobili 10 mjesta u parlamentu sa 90 zastupnika.

Iako se radi o velikom padu potpore birača u odnosu na redovne izbore 2008. godine, kad je stranka dobila skoro tri puta više glasova, Pahor je rekao da želi ostati u slovenskoj politici iako ima inozemne ponude za posao "u privatnom sektoru".

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika