12.12.2011. / 12:58

Autor: Nacional.hr

U iščekivanju poteza Ustavnog suda

Sanader i dalje u pritvoru, bez imuniteta

Uostalom, prema odluci Županijskog suda Sanader može izaći nakon što sud dobije dokaz o uplaćenoj jamčevini, a Sanader obeća da se neće "kriti". Konkretni datum nigdje nije spomenut

Ivo SanaderIvo SanaderPitanje hoće li ili neće Ivo Sanader danas u 7 sati napustiti pritvor u Remetincu, kako je to odredio Ustavni sud, sada je riješeno. Naime, Sanader je i dalje u pritvoru, a sve su oči uperene u Županijski odnosno Ustavni sud.

Podsjetimo, prošloga je tjedna Ustavni sud donio odluku po kojoj je Sanader danas trebao biti pušten iz pritvora jer su razlozi za njegovo daljnje zadržavanje uklonjeni. No, čini se kako Županijski sud, koji je i donio odluku o pritvoru čeka pravomoćno rješenje Vrhovnog suda. A ono bi se moglo čekati do petka.

Sanaderovi odvjetnici još su jučer od Ustavnog suda zatražili da donese privremenu mjeru kojom će osloboditi Sanadera pritvora. Jutros su pak predali novu tužbu kojom se žale jer Županijski sud nije poštovao odluke Ustavnog suda.

No, glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić ističe kako će Sanader na slobodu izaći tek kad rješenje postane pravomoćno, odnosno nakon što istekne rok za žalbu Vrhovnom sudu. Dodao je kako će cijeli proces sigurno trajati dulje od tri dana koliko je Ustavni sud dao.

Uostalom, prema odluci Županijskog suda Sanader može izaći nakon što sud dobije dokaz o uplaćenoj jamčevini, a Sanader obeća da se neće "kriti". Konkretni datum nigdje nije spomenut.

Situaciju dodatno komplicira odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva kojom mu je skinut zastupnički imunitet i za slučaj Fimi-medija. Rasprava je bila rekordno brza - trajala je samo jednu minutu. Dijelom i jer je Sabor već raspušten, a dijelom i jer je članovima očito sve jasno.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 12.12.11. 14:09

Šta to znači da treba obečati kako se neće kriti? Pa nije malo dijete da igra žmurice ili žmurke? Neka on ostane u zatvoru jer kazna za koju ga terete, veća je od 5 godina i postoji mogučnost da nikada više ne vidi slobode kad mu još prišiju jedno 8 lopovluka. Nema spajanja predmeta u jedan, već bi mu za savaki posebno trebalo suditi. Ovako ako mu se spoji, za sve može dobiti 15 godina i eto ga vani za 10, a kad bi dobio za svaki lopovluk po 7 godina, eto ti 70 godina pa neka ga puste kad odleži 2/3 kazne.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.12.11. 16:05

Čovjek je već bježao.Nije li to dovoljan razlog da ne dobije otpust?


registracija
30/12/10

putusvemir, 12.12.11. 21:05

Čovjek je opljačkao narod, a ne obio trafiku. Koliko je nedavno u Americi neki kongresmen (hrvatskog porijekla) dobio godina za korupciju, a prema Ivi je mala beba?


registracija
10/7/09

Anemona, 13.12.11. 02:33

Neka Sanader lijepo ostane u zatvoru - tamo mu je mjesto.

putusvemir : taj americki kongresmen je srpskog podrijetla.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika