12.12.2011. / 10:41

Autor: Totalsport

Fantela i Marenić brončani

- Prezadovoljni smo, bilo je iznimno teško danas, protivnici su nam bili uoči plova za odličja za petama, tako da smo puno više pažnje posvetili njima nego samoj regati - rekao je Marenić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠime Fantela i Igor Marenić pokazali su danas u plovu za odličja na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu još jednom da imaju glavu za velike rezultate.

Znanje i vještinu odavno su dokazali, a nakon svih šokova prošlih dana s prosvjedima nije bilo nimalo jednostavno startati čiste glave. No, od samog starta Fantela i Marenić su jedrili taktički bez greške, nadmudrili Izraelce Kligera i Gala koji su imali samo tri boda zaostatka za našom posadom, cijeli plov za odličja su bili ispred Izraelaca i to je bilo jedino što je bilo važno. Šime i Igor su ušli osmi u cilj, a Izraelci deseti. Više nego dovoljno za broncu.

- Prezadovoljni smo, bilo je iznimno teško danas, protivnici su nam bili uoči plova za odličja za petama, tako da smo puno više pažnje posvetili njima nego samoj regati. Bili su jako teški uvjeti, ali pravi za plov za odličja, kidanje živaca, ali uspjeli smo - rekao je Marenić.

- Bila je zaista duga regata, imali smo prosvjede i riješavanja regata za zelenim stolom, međutim pokazali smo na moru zadnjih tjedan dana da smo na svjetskom vrhu. Ovo nam je već treća godina na postolju na svjetskim prvenstvima. Ova je godina izvanredna, zlato na europskom i bronca na svjetskom. Htio bi se samo zahvaliti svima doma, podrška je ogromna, dobivamo poruke i mailove, hvala svima. Sretni smo, slavit ćemo večeras sa cijelom hrvatskom reprezentacijom, svi su tu, podrška je ogromna, odužit ćemo im se - bile su Fanteline riječi.

Zlato je pripalo Australcima Belcheru i Pageu, a srebro Britancima Patienceu i Bithellu.

Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deseto mjesto u Finnu. U današnjem plovu za odličja bio je šesti. Zlato je uzeo Britanac Giles Scott.

- Jako sam zadovoljan. Deseto mjesto možda nije ono na što se od mene naviklo, međutim bez pretjeranog treninga i bez prevelikog podizanja forme ostvario sam cilj, a to je bilo ispunjenje olimpijske norme. Sad se mogu opustiti i koncentrirati samo na London dogodine i sve snage uputiti prema Londonu - rekao je Kljaković Gašpić.

Danas je natjecanje počelo za klasu Zvijezda. Od tri hrvatske posade najbolje su plasirani Mate Arapov i Ante Šitić na 26. mjestu, 28. su Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, dok su Dan Lovrović i Marin Lovrović st. 34. poveli su Britanci Percy i Simpson.

Sutra na regatno polje isplovljava prava hrvatska flota od čak 18 jedriličara. Počinje natjecanje za Laser, 49er, ženski 470 i muški RS:X.

Vezane vijesti

Stipanović srebrni na Svjetskom prvenstvu Lasera

Stipanović srebrni na Svjetskom prvenstvu Lasera

Tonči Stipanović osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu Lasera! Prva je to medalja u povijesti hrvatskog jedrenja na SP olimpijskog lakog samca.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika