12.12.2011. / 11:28

Autor: Hina

Veliki sukob u Siriji; trgovine zatvorene zbog štrajka

Jedan od najvećih sukoba u devetomjesečnoj sirijskoj pobuni zabilježen je u nedjelju kada su se sukobili sirijski vojnici i vojni prebjezi, a štrajk je zatvorio trgovine i tvrtke u novoj gesti građanskog neposluha, izjavili su u ponedjeljak stanovnici i aktivisti.

Stanje u Siriji se ne smirujeStanje u Siriji se ne smirujeJedan od najvećih sukoba u devetomjesečnoj sirijskoj pobuni zabilježen je u nedjelju kada su se sukobili sirijski vojnici i vojni prebjezi, a štrajk je zatvorio trgovine i tvrtke u novoj gesti građanskog neposluha, izjavili su u ponedjeljak stanovnici i aktivisti.

U sukobu u nedjelju sirijski vojnici u Isri, 540 kilometara od južne granice s Jordan, upali su u obližnji grad Busru al-Harir i napali ga strojnicama i tenkovima.

Arapski ministri vanjskih poslova sastat će se u subotu 17. prosinca kako bi razgovarali o sirijskom djelomičnom prihvaćanju mirovnog plana arapskih zemalja kojim bi se okončali sukobi u Siriji, javila je egipatska agencija Mena.

Sirija je suočena sa sankcijama arapskih zemalja kao odgovor na nasilno gušenje prosvjeda protiv predsjednika Bašara al-Asada.

Oporbeni aktivisti su izjavili da je veći dio sirijske prijestolnice zatvoren zbog štrajka kao i drugi gradovi. Ovo je najveći štrajk otkako je izbila pobuna u ožujku na kojoj se tražio odlazak al-Asada.

Sirija je zabranila rad većini neovisnih novinara tako da je teško doći do podataka koliko ljudi sudjeluje u štrajku, a službeni mediji o tome ne javljaju.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika