12.12.2011. / 13:12

Autor: Hina

Jouyet: Britanska desnica je "najgluplja na svijetu"

Premijer David Cameron dokazao je da je britanska politička desnica najgluplja na svijetu kada je na prošlotjednom summitu EU-a odbio potpisati sporazum o fiskalnoj reformi, izjavio je u ponedjeljak čelnik francuskog financijskog regulatora AMF-a Jean-Pierre Jouyet.

David CameronDavid CameronPremijer David Cameron dokazao je da je britanska politička desnica najgluplja na svijetu kada je na prošlotjednom summitu EU-a odbio potpisati sporazum o fiskalnoj reformi, izjavio je u ponedjeljak čelnik francuskog financijskog regulatora AMF-a Jean-Pierre Jouyet.

"Dugo vremena se govorilo da je francuska desnica najgluplja na svijetu", rekao je Jouyet za francuski radio.

"Mislim da je engleska desnica pokazala da je sposobna biti najgluplja na svijetu služeći čisto financijskim interesima, a ne nacionalnim interesima. To je žalosno jer su nam u Europi potrebni naši britanski prijatelji", kazao je.

Cameronovo odbijanje da stavi svoj potpis na sporazum dogovoren na summitu u Bruxellesu u petak bio je "rijedak primjer u povijesti Europske unije" u kojemu su interesi financijskog sektora prevladali nad širim britanskim interesima, rekao je Jouyet koji je nekoć bio glavni savjetnik bivšeg šefa Europske komisije Jacquesa Delorsa i francuski ministar za europske poslove.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika