12.12.2011. / 14:01

Autor: Hina

EU očekuje suradnju nove vlade i oporbe pred referendum

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren izrazio je u ponedjeljak u Zagrebu uvjerenost da će nova hrvatska vlada i nova oporba "usko surađivati" u predreferendumskoj informativnoj kampanji kako bi hrvatski građani dobili sveuobuhvatne informacije o tome što ih čeka ulaskom u Europsku uniju, 1. srpnja 2013.

Paul VandorenPaul VandorenŠef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren izrazio je u ponedjeljak u Zagrebu uvjerenost da će nova hrvatska vlada i nova oporba "usko surađivati" u predreferendumskoj informativnoj kampanji kako bi hrvatski građani dobili sveuobuhvatne informacije o tome što ih čeka ulaskom u Europsku uniju, 1. srpnja 2013.

"Vjerujem da je važno da sve stranke širom političkog spektra surađuju i vjerujem da će to učiniti jer su i prije navodile kao vrhunski prioritet pristupanje Europskoj uniji", rekao je Vandoren na konferenciji za novinare upriličenoj povodom potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u petak u Bruxellesu.

Vandoren je novinarima tom prigodom predstavio i glavne zaključke summita Europskog vijeća te komunikacijske aktivnosti Delegacije EU-a namijenjene informiranju građana o mogućnostima koje pristupanje EU-u pruža.

Medijima su prvi puta prikazani TV spotovi koji su dio komunikacijskih aktivnosti Delegacije EU-a a pod motom "Vrijedi razmisliti, zar ne?".

Prvi od njih pet bit će u ponedjeljak navečer emitiran na svim televizijama, a svih pet bit će emitirano do Božića. Potom će biti stanka, te će biti reemitirani pred referendum. Spotovi govore o pravima potrošača, slobodi kretanja roba, mogućnostima koje programi poput Erasmusa pružaju mladima, te sredstvima iz fondova EU-a koja će biti na raspolaganju kada RH uđe u EU.

Vandoren je rekao kako je važno da građani budu dobro informirani i da u velikom broju izađu na referendum, te je izrazio nadu da će i u velikom broju i podržati ulazak Hrvatske u EU.

Vandoren je kazao kako ne razmišlja o negativnom ishodu na referendumu te je izrazio optimizam u smislu njegovog ishoda, dodajući da po najnovijim istraživanjima javnog mišljenja trendovi pokazuju da se potpora hrvatskih građana povećava.

Na novinarsko pitanje što očekuje od nove vlade glede brodogradnje, Vandoren ja kazao kako se nada da će nova vlada potpisati privatizacijske ugovore što je prije moguće jer to pitanje ostaje važno za rješavanje prije nego Hrvatska uđe u EU.

Ovom su prigodom predstavljeni i rezultati petogodišnjeg rada EU informativnog centra, među ostalim 18.000 posjeta centru, 2 milijuna posjetitelja web stranice, više od 1.300 fanova na Facebooku, više desetaka predavanja za učenike i studente, kao i izdavanja brojnih publikacija koje su posjetiteljima podijeljene ili su na raspolaganju.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 12.12.11. 21:57

Čeka nas BANKROT. Eto što nas čeka. Rasprodaja svega i diktatura Bruxellesa. Tko je mislio da je bilo dosta Beča, Budimpešte i Beograda, taj se prevario. Bruxelles je nešto što prelazi i najluđe noćne more. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika