13.12.2011. / 07:41

Autor: Hina

Počinje aukcija dragulja Elizabeth Taylor

Nakit, odjeća i drugi predmeti koji su bili u vlasništvu legendarne holivudske glumice Elizabeth Taylor, mogli bi na aukciji koja započinje u utorak navečer u New Yorku u aukcijskoj kući Christie's postići cijenu i veću od 50 milijuna dolara.

Elizabeth TaylorElizabeth TaylorNakit, odjeća i drugi predmeti koji su bili u vlasništvu legendarne holivudske glumice Elizabeth Taylor, mogli bi na aukciji koja započinje u utorak navečer u New Yorku u aukcijskoj kući Christie's postići cijenu i veću od 50 milijuna dolara.

Aukcija započinje prodajom dragulja njezinih svjetski poznatih komada nakita koji su izazvali dosad nezapamćeni interes iz svih dijelova svijeta, kazao je predsjednik aukcijske kuće Christie's Americas Marc Porter.

Imućni kolekcionari nakita i ljubitelji filmova pokazali su ogromni interes za predmete koji će se prodavati sljedećih nekoliko dana a među kojima je i 269 komada nakita uključujući i oni vezani uz njezin život s Richardom Burtonom za kojeg se dva puta udavala i potom razvodila.

Ogrlice, prstenje pa čak i tijara s dijamantima, rubinima i biserima zabljesnut će posjetitelje aukcije koji će se moći natjecati i za legendarni bijeli dijamantni prsten od 33 karata kojeg je Taylor dobila od Burtona 1968. godine i koji bi prema procjenama mogao ostvariti cijenu između 2,5 i 3,5 milijuna dolara te za kruškoliki biser La Peregrina iz 14. stoljeća koji je nekada bio u vlasništvu Mary Tudor te kasnije španjolskih kraljica Margarite i Isabel, a po narudžbi Elizabeth Taylor draguljarska kuća Cartier uklopila ga je u ogrlicu od dijamanata i rubina.

Desetodnevna izložba njezinih dragulja organizirana uoči prodaje u aukcijskoj kući Christie's bila je pomnije pripremljena od mnogih drugih muzejskih izložbi a 25 tisuća ulaznica za razgledanje kolekcije bilo je razgrabljeno po cijeni od 30 dolara. Čak su i katalozi pripremljeni za aukciju rasprodani a nekima se cijena kretala i preko dvije tisuće dolara.

Među odjevnim predmetima na aukciji će biti i žuta haljina u kojoj se Taylor udala 1964. godine za Burtona i koja bi mogla postići cijenu između 40 i 60 tisuća dolara.

Aukcijom preko interneta u tijeku je i prodaja oko tisuću predmeta manje vrijednosti koji su joj pripadali.

Taylor je umrla u ožujku u dobi od 79 godina.

Vezane vijesti

Nema se para - prva jesenska dražba u Christie'su razočarala

Nema se para - prva jesenska dražba u Christie'su razočarala

Na dražbi vrhunskih majstora impresionizma i moderne umjetnosti koja je jučer održana u u newyorkškom Christie'su, kao prva u nizu dvotjednih… Više

Komentari

registracija
19/8/05

Sinibaldi, 14.12.11. 17:53

Spiritual mind.

The new
summer is a
splendid idea
that appears
in the morning
with a delicate
thought.

Francesco Sinibaldi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika