13.12.2011. / 10:27

Autor: Totalsport

Hrvatska u četvrtfinalu

Odlično su hrvatske rukometašice krenule u dvoboj s Rumunjskom, te su povele s 5-2

Anita Gaće Anita Gaće Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je u vrlo dramatičnoj utakmici Rumunjsku s 28-27 (15-18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nakon pobjede u ogledu samo za one s dobrim živcima, odabranice hrvatskog izbornika Vladimira Canjuge igrat će u srijedu u četvrtfinalu protiv aktualnih europskih prvakinja, reprezentacije Norveške.

Pobjedom nad Rumunjskom, hrvatske rukometašice otvorile su i vrata kvalifikacija u svibnju iduće godine za Olimpijske igre u Londonu sljedećeg ljeta.

Odlično su hrvatske rukometašice krenule u dvoboj s Rumunjskom, te su povele s 5-2. No, slab učinak obrane i vratarki omogućio je Rumunjskoj da prvo dođe do prvog izjednačenja sredinom prvog dijela (8-8), a nakon toga i preuzme vodstvo. Rumunjska je na odmor otišla s prednošću 18-15, a u prvoj minuti nastavka je stigla i do prednosti 19-15, najvećeg vodstva na utakmici.

Tada je uslijedilo najbolje razdoblje u igri Hrvatske, koja je serijom 5-0 stigla do prednosti 20-19, prvog vodstva još od sredine prvog dijela.

U 43. minuti, kod rezultata 21-20 za Hrvatsku, uslijedio je dugački prekid zbog problema tehničke prirode, koji je više pogodovao Rumunjkama, jer su naše igračice baš tada bile u naletu. Opet su Rumunjke preuzele vodstvo, a Hrvatice su se u najtežoj situaciji našle kada je Rumunjska povela s 27-25 u završnici dvoboja.

U tim trenucima iskazala se Lidija Horvat s dvije sjajne asistencije za izjednačenje na 27-27. Kike Franić je potom iz sedmerca poentirala za vodstvo 28-27, a do kraja su ostale još dvije i pol minute. Imala je Hrvatska napad s igračicom više za povećanje tog vodstva, ali je naša najbolja igračica Andrea Penezić napravila grešku u koracima.

Nakon toga je jako dugo trajao zadnji napad Rumunjske za izjednačenje, ali su Hrvatice tada odigrale najbolju obranu u cijeloj utakmici i jednostavno nisu dopustile suparnicama da izgrade akciju za pogodak. Suci su napokon sedam sekundi prije kraja uzeli loptu Rumunjskoj i priči je bio kraj.

Andrea Penezić predvodila je Hrvatsku sa 6 golova. Prvi promašaj imala je tek nakon što je zabila šesti gol na utakmici. No, iznudila je vrlo važni sedmerac iz kojeg je Hrvatska (Franić) zabila zadnji gol u dvoboju. Kristina Franić je postigla 5 golova, Maja Zebić 4, Miranda Tatari i Vesna Milanović Litre po 3, Anita Gaće, Katarina Ježić i Lidija Horvat po 2, a Nikica Pušić-Koroljević je dodala jedan pogodak.

U Rumunjskoj je najefikasnija bila Oana Florica Chirila sa 6 golova.

U drugoj završenoj utakmici osmine finala u ponedjeljak, Francuska je pobijedila Švedsku s 26-23 (12-15).

Francuskinje će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije.

SP rukometašica, osmina finala (ponedjeljak):

Hrvatska - Rumunjska 28-27

Francuska - Švedska 26-23

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika