13.12.2011. / 10:47

Autor: Totalsport

Transfer Paula propao, Clippersi se 'utješili' Billupsom

- Pokušali smo valjda osam, deset puta tijekom godina dovesti Chaunceyja i nikad prije nismo uspjeli. On će biti sjajan dodatak našem rosteru. Sjajno će se uklopiti s našim dečkima - komentirao je Olshey

Chauncey Billups (u plavom dresu)Chauncey Billups (u plavom dresu)Nakon Lakersa, još jedan klub iz Los Angelesa, Clippersi, bio je neuspješan u pokušaju dovođenja ponajboljeg playmakera NBA lige Chrisa Paula (26), ali su se utješili angažmanom Chaunceyja Billupsa (35).

Iako su Clippersi bili jako zainteresirani za dovođenje Paula, generalni menadžer kluba Neil Olshey rekao je da su odustali jer su osjećali da je cijena za dovođenje četverostrukog All-Star igrača iz redova New Orleans Hornetsa bila previsoka. Iako Olshey nije službeno potvrdio koga su Clippersi ponudili u zamjenu za Paula, američki mediji navode da je riječ bila o centru Chrisu Kamanu, šuteru Ericu Bledsoeu, krilnom igraču Al-Farouq Aminu, kao i prvom izboru NBA drafta 2012. godine. Navodno su Hornetsi u transfer htjeli uključiti i Erica Gordona, nakon čega su se Clippersi povukli.

To je drugi puta u pet dana da je propao dolazak Chrisa Paula u Los Angeles. Prošlog je tjedna komesar NBA lige David Stern stopirao posao između Hornetsa, LA Lakersa i Houstona kojim bi se Paul pridružio Kobeu Bryantu.

Clippersi su tako na kraju iskoristili preostala 3.5 milijuna dolara u salary capu i doveli veterana Billupsa kojem su se na uslugama prošlog vikenda zahvalili u New York Knicksima.

- Pokušali smo valjda osam, deset puta tijekom godina dovesti Chaunceyja i nikad prije nismo uspjeli. On će biti sjajan dodatak našem rosteru. Sjajno će se uklopiti s našim dečkima - komentirao je Olshey.

Billups je prošle sezone kombinirano u dresu Denvera i New Yorka odigrao 72 utakmice i u njima je ostvarivao prosjek od 16.8 koševa, 5.4 asistencije i 2.6 skokova. Riječ je o igraču koji je 2004. godine pomogao Detroit Pistonsima u osvajanju NBA prstena ponijevši epitet MVP-a velikog finala.

Clippersi će mu biti sedma različita momčad u NBA karijeri nakon Bostona, Toronta, Denvera (u dva navrata), Minnesote, Detroita i New Yorka.

Vezane vijesti

Drogba: Shanghai je moj novi klub

Drogba: Shanghai je moj novi klub

Dosadašnji napadač londonskog Chelseaja, 34-godišnji bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba, priključio se Shanghai Shenhui, kineskom klubu svog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika