13.12.2011. / 12:00

Autor: Naciona List

Naciona list: Farbanje farsade

Kako je istaknula glasnogovornica zagrebačke policije, umirovljenica je prije dvije godine krenula u svježe farbanje svoje fasade, da bi koncem prošlog tjedna podli huligani Angela M., David C. i Nicolas S. na istu nacrtali grafit, koristeći kao materijal vlastita sranja

PhotomontagePhotomontagePolicijska uprava zagrebačka izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare kako su otkrili drske počinitelje koji su odgovorni za uništavanje fasade jedne zagrebačke umirovljenice. Ne navodeći inicijale, iz PU zagrebačke objavili su kako se osnovano sumnja da su maloljetni huligani Angela M., Nicolas S. i David C., uz još nekoliko zasad neidentificiranih počinitelja, u noći sa četvrtka na petak, na fasadu umirovljenice Jadranke K. stavili oveći grafit, i na taj način počinili zasad neutvrđenu materijalnu i mentalnu štetu spomenutoj penzionerki.

Prije toga su se sastajali na višesatnim sijelima, gdje se nisu mogli dogovoriti na koji način da pristupe uništavanju fasade penzionerke, te su potom, ne mogavši se dogovoriti, napisali prvo što im je palo na pamet.

Kako je istaknula glasnogovornica zagrebačke policije, umirovljenica je prije dvije godine krenula u svježe farbanje svoje fasade, da bi koncem prošlog tjedna spomenuti okrivljenici nacrtali grafit, koristeći kao materijal vlastita sranja.

Dodatni problem je bio u niskokvalitetnoj farbi koju već godinama ova umirovljenica nanosi na svoju fasadu. Radi se naime o tome da je penzionerka sustavno farbala, a da su se samo primali tanki slojevi, te da su se ispod tako nanesene farbe i dalje jasno mogli vidjeti tragovi prijašnjih sustavnih uništavanja.

Ovdje priča postaje posebno zanimljiva. Budući da je stara i blago dementna, policija sumnja da je vlasnica fasade sama šarala (!) po istoj, zajedno s drugim ukućanima (!) stambenog objekta na adresi Repulika Hrvatska 0, i to tijekom zadnja dva desetljeća, da bi potom svaki puta nanovo prionuli jednom te istom procesu farbanja, koje je po svim obilježjima bilo površinsko. Umobolni kakvi jesu, nerijetko bi i sebe prefarbali, vele u MUP-u. U to su se inspektori uvjerili nakon što su na mjestu zločina pronašli brojne masne otiske penzionerke i njezinih sustanarskih suučesnika. Štoviše, sumnjaju u policiji, u tim višegodišnjim uništavanjima vlastite imovine, koristili su se raznim materijalima. Ispod jednog sloja farbe pronađena je tako skorena krv pomoću koje je nacrtan veliki klempavi samoglasnik U; ispod drugog sloja farbe pronađena je mrlja mokraće pomoću koje je pišano po ljudskim pravima; ispod trećeg sloja farbe pronađen je tuđi znoj koji je poslužio za monumentalni mozaik s nekolicinom bogatih mafijaša i skorojevića.... Također, pronađeni su inicijali počinitelja koji su se potpisivali na svoje svinjarije. Među ostalim - policija je pronašla čitko napisano F.T. i I.S.

I dok penzionerkina fasada, unatoč manjkavostima, s vremena na vrijeme izgleda lijepo, interijer doma umirovljenice podsjeća na poprište masovnog zločina. Policija je tako na prljavom podu našla razlupano obiteljsko srebro, pomiješano sa K-plus ambalažom raznih boja i veličina, crne vreće pune uništenih javnih kompanija te začepljeni kanalizacijski sustav, koji je kao takav uzrokovao masovno plutanje govana unutar stambenog objekta.

Jedino što je ostalo očuvano su rimokatolički simboli, uredno povješani po zidovima.

Novinari Naciona lista pitali su stoga penzionerku zašto uporno farba fasadu, a ne čisti ono što bi uistinu trebala čistiti, na što je dementna žena kazala kako ona ne razumije pitanje.

Ali zato je rekla kako je ovaj puta posebno ljutita na ono što su joj učinili s vanjštinom njezinog doma, jer kaže da je najnovijem dvogodišnjem farbanju bila prionula tako da fasada lijepo izgleda kad se za koji mjesec u zgradu useli pedantna obitelj Unija, nakon što im je dosadašnji stan planuo u velikom požaru. No, da senzacija bude još veća, istraživačka ekipa Naciona lista otkrila je kako iza najnovijeg grafita stoji nitko drugo doli - obitelj Unija (!), što doduše nije bilo teško otkriti budući da je grafit glasio ovako:

DŽABA SI KREČILA, EX EU CREW :)

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.