14.12.2011. / 11:23

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Eurocup: Cibona izgubila, Cedevita ispala

Andrija Žižić s 20 koševa i osam skokova bio je najbolji u redovima Cibone

Andrija Žižić Andrija Žižić Košarkaši Cibone izgubili su kod Gravelinesa u dvoboju petog kola A-skupine Eurocupa 81-77, čime su upisali peti poraz u petom nastupu.

Parirali su Zagrepčani, međutim, jako dobro vodećoj momčadi skupine, koja dosad ne zna za poraz, te odigrali najbolju utakmicu u skupini. U nekoliko su navrata, pa čak i u posljednjoj dionici utakmice, igrači Danijela Lutza vodili, no u izjednačenoj su utakmici na kraju pobjedu ipak odnijeli iskusniji Francuzi.

Andrija Žižić s 20 koševa i osam skokova bio je najbolji u redovima Cibone. Goran Suton dodao je 13, a Antwain Barbour i Damjan Rudež po deset koševa.

Ludovic Vaty s 20 koševa i sedam skokova bio je najbolji igrač na parketu.

Ciboni je ovo bio 15. poraz zaredom u dvjema posljednjim europskim sezonama. Lanjsku su u Euroligi okončali omjerom 0-10 u skupini. Taj će katastrofalan niz "cibosi" imati priliku napokon zaustaviti idućeg utorka u Zagrebu protiv jeruzalemskog Hapoela, koji je u petom kolu kod kuće izgubio od Donjecka 74-68.

Od hrvatskih košarkaša u utorak je nastupio i Bruno Šundov, čiji je Lukoil Academic u okviru skupine D izgubio u Bugarskoj od belgijskoig Oostendea 83-77. Hrvatski je centar ubacio 14 koševa uz tri skoka. Niti on neće vidjeti Top 16 fazu natjecanja.

Košarkaši Cedevite izgubili su u zagrebačkom Domu Sportova 73-68 od Spartak St. Peterburga u dvoboju petog kola G-skupine Eurocupa, te time izgubili mogućnost nastavka natjecanja.

Eurocup, 5. kolo, skupina A:

Hapoel Jeruzalem - Donjeck 68-74

Gravelines - Cibona 81-77

Redoslijed: 1. Gravelines 5-0, 2. Donjeck 4-1, 3. Hapoel 1-4, 4. Cibona 0-5

Skupina G:

Cedevita - Spartak St. Peterburg 68-73

Redoslijed: 1. Spartak 5-0, 2. Benetton 2-2, 3. Bayern 1-3, 4. Cedevita 1-4

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika