14.12.2011. / 12:23

Autor: Totalsport

NHL: Claude Giroux pauzira zbog potresa mozga

Premda se nije osjećao dobro odmah nakon traume, situacija se otad pogoršala, tako da, čini se, Girouxa čeka dug oporavak

Claude GirouxClaude GirouxClaude Giroux, 23-godišnji hokejaš Philadelphia Flyersa, na neodređeno će vrijeme propuštati treninge i utakmice zbog potresa mozga koji je zadobio tijekom subotnje utakmice.

U subotnjem je dvoboju protiv Tampa Bay Lightninga Giroux pri jednom padu u gužvi dobio udarac koljenom u glavu. Nespretno ga je udario suigrač Wayne Simmonds. Dogodilo se to u posljednjoj minuti druge trećine. Giroux se u trećoj nije vraćao na led.

Premda se nije osjećao dobro odmah nakon traume, situacija se otad pogoršala, tako da, čini se, Girouxa čeka dug oporavak.

Mladi centar, po potrebi i desno krilo, i dalje predvodi ljestvicu najučinkovitijih hokejaša NHL lige sa 16 golova i 23 asistencije, ili ukupno 39 poena.

Izvan leda trenutačno je i Sidney Crosby, kapetan Pittsburgh Penguinsa koji je odigrao samo osam utakmica nakon što se vratio hokeju poslije desetomjesečne pauze izazvane potresom mozga. Jedan sudar koji je pretrpio vratio je natrag stare simptome.

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika