14.12.2011. / 12:25

Autor: Totalsport

Preminuo bivši olimpijski doprvak Sunday Bada

Bada, koji je obnašao funkciju tehničkog direktora Nigerijskog atletskog saveza, preminuo je na stadionu u Lagosu, a okolnosti smrti još su uvijek nejasne

Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija Nekadašnji nigerijski atletičar Sunday Bada (42), osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju, iznenada je preminuo u ponedjeljak navečer.

Bada, koji je obnašao funkciju tehničkog direktora Nigerijskog atletskog saveza, preminuo je na stadionu u Lagosu, a okolnosti smrti još su uvijek nejasne.

Najveći pojedinačni uspjeh Bada je ostvario 1997. godine kada je postao svjetski dvoranski prvak na 400 metara. Na dvoranskim je SP-ima osvojio još dvije srebrne medalje u istoj disciplini, u kojoj je još uvijek aktualni afrički rekorder (45.51).

Na otvorenom je osvajao medalje kao član nigerijske štafete. Na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu 1995. osvojio je broncu na 4x400 metara, a pet godina kasnije u Sydneyju u istoj je disciplini uzeo srebro.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika