14.12.2011. / 12:43

Autor: Hina

Glas Koncila:

RH zavodi građane EU propagandom

Katolički tjednik "Glas Koncila" smatra kako je iznimno važno da svi koji imaju pravo glasa, iziđu na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji kako se ne bi dogodilo, kao na nedavnim izborima za Hrvatski sabor, da tek neznatno više od 25 posto osoba s pravom glasa odluči o dugoročnoj sudbini Hrvatske i budućnosti hrvatskoga naroda.

Katolički tjednik "Glas Koncila" smatra kako je iznimno važno da svi koji imaju pravo glasa, iziđu na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji kako se ne bi dogodilo, kao na nedavnim izborima za Hrvatski sabor, da tek neznatno više od 25 posto osoba s pravom glasa odluči o dugoročnoj sudbini Hrvatske i budućnosti hrvatskoga naroda.

U komentaru "Osposobljavanje za odluku" glavni urednik "Glasa Koncija" Ivan Miklenić u novom broju tjednika piše kako predstoji odluka koja nije teška samo zbog toga što Hrvatska po pozitivnom ishodu referenduma gubi svoju samostalnost i znatan dio svoga suvereniteta, nego je iznimno teška i zato što većina u Hrvatskoj nije ni minimalno primjereno upoznata što eventualni ulazak Hrvatske u EU stvarno donosi za budućnost hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana.

Komentirajući izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Bruxellesu, gdje je proteklog tjedna potpisan Ugovor o pristupanju, Miklenić smatra da postoji "bitna i neusporediva razlika između saborske odluke i potpisa u Bruxellesu".

Tom prigodom hrvatski je predsjednik rekao kako je to povijesni čin i da po svojoj važnosti stoji uz bok odluci Hrvatskog sabora o neovisnosti.

Miklenić napominje kako je odluci Hrvatskog sabora o neovisnosti prethodio referendum (1991.) na kojem je sudjelovalo 83,56 posto stanovnika Hrvatske s pravom glasa, od kojih se 93,24 posto izjasnilo za samostalnu Republiku Hrvatsku, pa je saborska odluka imala itekakvo pokriće, dok je potpis u Bruxellesu, kako ocjenjuje, izraz određene politike i svoju potvrdu ili osporavanje tek treba dobiti na najavljenom referendumu.

"Hrvatska i hrvatski narod sa svojom specifičnošću što je dugih devet stoljeća žudila za svojom samostalnošću i koja je samostalnost ostvarila pred 20 godina, plativši je krvlju i patnjom mnogih svojih ponajboljih sinova i kćeri, te usprkos osporavanju mnogih s kojima bi možda trebala uskoro biti u Uniji, ne stoji pred nimalo lakom odlukom. S jedne strane, Hrvatska iz svoga povijesnoga iskustva nema dobre uspomene iz života u višenacionalnim zajednicama, a s druge strane, neprijeporna je činjenica da se EU još uvijek razvija i još se uvijek ne otkrivaju svi stvarni ciljevi toga razvitka", napominje se.

U zaključku komentara se navodi kako je važno da se hrvatski građani informiraju o Europskoj uniji, o Lisabonskom ugovoru, o stvarnoj ulozi pojedinih upravnih tijela Europske unije, o odnosu EU-a prema vrednotama, o odnosu prema kapitalu kao i o sadržaju Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

"Potrebno je podsjetiti da je dosada umjesto upoznavanja stvarne slike Europske unije javnosti u Hrvatskoj ponuđena tek promidžba, a poznato je da promidžbi nikada nije cilj istina ni stvarnost nego pridobivanje simpatija odnosno zavođenje. Također treba otvoreno reći da su vlasti koje su se odlučile za promidžbu umjesto objektivnog i vjerodostojnog informiranja o EU, zapravo manipulirale javnošću i hrvatskim građanima, a to otkriva da im nije bilo na pameti služenje općemu dobru nego partikularni interesi, poglavito interesi političara koji se mahom vide u dobro plaćenim europskim foteljama", piše, uz ino, u komentaru "Glasa Koncila".

Vezane vijesti

Što ćemo u Uniji koja se i tako raspada?

Što ćemo u Uniji koja se i tako raspada?

Istraživanja o javnom mnijenju građana pred nedjeljni referendum pokazuju kako je ipak većina građana Hrvatske za ulazak u EU. I dok se o razlozima… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 14.12.11. 14:22

Zanimljiva su ova razmišljanja i "briga" za hrvatsku samostalnost.
Da li se ta "briga" odnosi i na slučaj kada država Hrvatska plaća državi Vatikanu stotine milijuna godišnje za izdržavanje službenika te države u Hrvatskoj?
I za čije službenike/agente u Hrvatskoj je prva i zadnja ona šefa strane države /Vatikana/ , a ne ona Predsjednika Republike i Sabora?

Prije bih rekao da se "briga" odnosi na slučaj što više neće biti oslobađanja od poreza i svih drugih dažbina koje moraju plaćati "obični" hrvatski građani, a za Crkvu nisu postojali.

"Ne laje kera sela radi, već sebe radi"


registracija
30/11/11

Rauber, 14.12.11. 14:55

Ah taj Miklenić je ionak HDZenjara kao ivećina popova i sad im ne paše kaj se vlast promjenila i tek će ponovo biti veseli kad se vrati HDZ na vlast


registracija
17/6/05

torpedo, 14.12.11. 16:26

"da tek neznatno više od 25 posto osoba s pravom glasa odluči o dugoročnoj sudbini Hrvatske i budućnosti hrvatskoga naroda."

Prethodnih godina to nije bio problem, sad je. Hmm


registracija
11/1/10

fluid, 14.12.11. 20:37

Nepopravljivi Miklenić. Objasni ti javnosti ,čime ti dokazuješ svoju dogmu kojom vladaš dušama ljudi ?Koji dokaz ti možeš pružiti da je istina to što govoriš?Samo jedan mali dokaz.Mali,najmanji!?Nemaš ništa,samo praznu priču.Ok,tko voli neka vjeruje i izvoli ali,ne koristiš Mikleniću jednu izreku iz Biblije na sebi.Na drugima to itekako voliš koristiti.Poruka glasi;"U tuđem oku trun vide a u svojemu ne vide brvno"!Prepoznaješ li se u ovoj poruci vrli vjerniče,filozofu i slugo Božiji(ili čiji već sluga uopće jesi) ?Ostavi se politike i sakupljaj stado koje ti je u duhovnom i svakom drugom rasulu.Upravo zbog zadaće koju obavljaš a nije tvoja.Ona zadaća koja bi trebala biti tvoja,niti radite kako treba niti se držite glavnih poruka iz 10 Zapovijedi Božiji. Ili misliš,a ja mislim da si ti i tvoji u to i uvjeren,kako je narod uma na razini 14.stoljeća !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika