14.12.2011. / 15:09

Autor: Hina

Kosor obećala isplatu božićnica od 1250 kuna svim državnim i javnim službenicima

Premijerka na odlasku Jadranka Kosor obećala je da će svim državnim i javnim službenicima biti isplaćene božićnice u iznosu od 1250 kuna, kako je zajamčeno kolektivnim ugovorima, izvijestio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka na odlasku Jadranka Kosor obećala je da će svim državnim i javnim službenicima biti isplaćene božićnice u iznosu od 1250 kuna, kako je zajamčeno kolektivnim ugovorima, izvijestio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.

Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama idućih će dana primiti božićnice u visini polovice neoporezivog iznosa, odnosno u iznosu od 1250 kuna, kao što je utvrđeno Kolektivnim ugovorom za državne službe i Temeljnim kolektivnim ugovorom za javne službe, rekao je Hini predsjednik sindikata Boris Pleša.

Kosor je to obećala Pleši na jučerašnjem sastanku na kojem su raščišćene dvojbe oko isplate božićnica, koje su se pojavile nakon što su zaposlenima u zdravstvu isplaćene božićnice u dogovorenom iznosu, dok je drugima neformalno ponuđena isplata polovice te svote, odnosno 625 kuna.

Država je tim potezom navodno željela uštedjeti oko 97 milijuna kuna, no kako će sve božićnice ipak biti isplaćene u punom iznosu, za tu će namjenu potrošiti oko 300 milijuna kuna.

Sindikati čiji bi članovi bili oštećeni isplatom polovice dogovorene svote najavili su da će zbog toga tužiti državu, što bi je u konačnici stajalo znatno više jer bi uz puni iznos božićnica morala platiti i troškove suđenja.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 14.12.11. 16:16

Pa zakaj za rastonak nije povečala na 2000 kuna.
Trebala bi već početi misliti o sljedečim izborima.
Kokoš


registracija
14/11/07

laufer, 14.12.11. 17:15

To je nešto novo.
HDZ ispunjava nešto što je obećao i potpisao.


registracija
26/12/06

capica, 14.12.11. 17:32

Ako su planirali isplatiti , zašto ne? Pitanje je da li su te božočnice planirane u financijskom planu.


registracija
2/12/09

gromco, 14.12.11. 17:39

a kome tcesh uzeti pare da dash ovim neradnicima? naravno narodu. samo oni u drz institucijama dobe svaki mj na vrijeme. oni koji su stup gospodarstva su od vlastite drzave unishteny, osiromasheni, kaznjeni, zatvarani ubog glupih hadezejovih zakona...
bitch


registracija
11/1/10

fluid, 14.12.11. 20:07

Sada kada su hrvatskoj kravi otrgnute sise,potrebno ju je dokusuriti kidanjem rogova i drugih dijelova tijela.Kosorica bi,poput toreadora,vrlo uspješno za kojih par mjeseci zabila završni udarac mačem u mučeničku hrvatsku kravu.Kako je to kritrična masa glasača prepoznala,a nije joj do krvoprolića drage im kravice,okupili su se i istjerali bezdušnu toreadoricu Kosor iz arene.Kravica bu možda ponovo gurkala.


registracija
3/9/10

vasiona55, 15.12.11. 08:12

Sve vrijeme vladavine HDZ državni su djelatnici dobivali sve moguće "....nice". Jer, to je kao normalno. A mi ostali nismo dobivali ništa. I normalno je uzeti umirovljeniku da bi se dalo činovniku. Nakaradna vlast stvarala je nakaradnu državu koju nam je ostavila u naslijeđe. Neka se sad netko drugi pobrine kako ćemo uopće preživjeti. I ne radi se samo o božićnici: oni koji su doveli zemlju u duboku krizu, dobivati će svoju punu plaću još 6 mjeseci ne radeći ništa. Valjda kao nagradu za sav trud koji su uložili ne bi li sjebali sve što se moglo u njihovom mandatu. A onda još 6 mjeseci pola plaće. Ne zaboravimo, to ih mi plaćamo, jer nama se uzima da bi se njima dalo. Nas, koji se snalazimo kojekako ne bismo li preživjeli, ganjati će zbog sive ekonomije. Fuj!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika