14.12.2011. / 15:42

Autor: Nacional.hr

Zlatne kune za najuspješnije tvrtke i inovatore

Plakete Zlatna kuna HGK - Komora Zagreb dodjeljuje svake godine u četirima kategorijama - velika, srednja i mala trgovačka društva te za inovacije - i to najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, inovacije i ukupno iskazanu poslovnu izvrsnost

Dobitnici Zlatne kuneDobitnici Zlatne kuneHrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb i ove je godine tradicionalnom dodjelom plaketa Zlatna kuna odala priznanje najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Predstavnici tvrtki Dukat, Radin-Grafika, Adria-Mar Brodogradnja, Neva, Milla i Encian primili su plakete u kategorijama velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, a tvrtki Unitas dodijeljeno je posebno priznanje za 90. obljetnicu uspješnog poslovanja. Za inovacije su nagrađeni tvrtke Citus i Priroda liječi te Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak , Klaudio Pap i Jana Žiljak Vujić s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Plakete su dobitnicima na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Komore Zagreb uručili predsjednik Komore Zagreb dr. sc. Zlatan Fröhlich te predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Nagrađene tvrtke potvrđuju da su se tijekom proteklih godina uspješno pripremile i za poslovanje u novim uvjetima koji nastaju 1. srpnja 2013. godine ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kao punopravne 28. članice, nakon što je nedavno potpisala Ugovor o pristupanju. Riječ je o tržištu 190 puta većem od hrvatskog, što je prilika za sve one koji imaju dobar proizvod, kvalitetan i tržišno konkurentan, ali i ugled društveno odgovorne kompanije. Korporativni uspjeh na dugoročne staze, dobro je znano pravilo, uvijek je rezultat sinergije socijalno osjetljivih uprava i motiviranih zaposlenika, te zajedničke potpore održivom razvoju. U ime Komore Zagreb i svoje osobno čestitam svim nagrađenim tvrtkama sa željom da i dalje budu uspješne", izjavio je dr. sc. Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK - Komore Zagreb. Ujedno je istaknuo kako je Komora Zagreb otvorena za suradnju sa svim gospodarstvenicima kroz segment usluga, promidžbe i zastupanja njihovih interesa te pozvao članice na suradnju u stvaranju poticajnog poslovnog okruženja.

Plakete Zlatna kuna HGK - Komora Zagreb dodjeljuje svake godine u četirima kategorijama - velika, srednja i mala trgovačka društva te za inovacije - i to najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, inovacije i ukupno iskazanu poslovnu izvrsnost. Ove su godine u kategoriji trgovačkih društava Plakete Zlatna kuna dodijeljene tvrtki Dukat d.d. iz Zagreba i tvrtki Radin Grafika d.o.o. iz Svete Nedjelje, a najuspješnijim tvrtkama u kategoriji srednjih trgovačkih društava proglašeni su Adria-Mar Brodogradnja d.o.o. iz Zagreba i Neva d.o.o. iz Bestovja. Najuspješnije tvrtke u kategoriji malih trgovačkih društava su Milla d.o.o. iz Zagreba i Encian d.o.o. iz Gornjeg Stupnika, dok je Zlatna kuna za inovacije dodijeljena tvrtki Citus d.o.o. iz Zagreba za softverski proizvod CONFERENCE@NET, tvrtki Priroda liječi d.o.o. iz Zagreba za prirodnu kozmetičku liniju NIKEL te prof. dr. sc. Vilku Žiljaku, doc. dr. sc. Ivani Stanimirović Žiljak, prof. dr. sc. Klaudiju Papu i doc. dr. sc. Jani Žiljak Vujić s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za ZRGB aparaturu za dualnu detekciju.

HGK - Komora Zagreb dodijelila je i posebno priznanje tvrtki Unitas d.o.o. u povodu 90. obljetnice uspješnog poslovanja.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika