14.12.2011. / 18:13

Autor: Hina

Ante Sanader odustao od Sabora

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader (HDZ), koji je na nedavnim parlamentarnim izborima ušao u Hrvatski sabor kao četvrti na listi koalicije HDZ-a i HGS-a u IX. izbornoj jedinici, danas je objavio kako neće prihvatiti saborski mandat jer će nastaviti obnašati dužnost župana.

Ante SanaderAnte SanaderSplitsko-dalmatinski župan Ante Sanader (HDZ), koji je na nedavnim parlamentarnim izborima ušao u Hrvatski sabor kao četvrti na listi koalicije HDZ-a i HGS-a u IX. izbornoj jedinici, danas je objavio kako neće prihvatiti saborski mandat jer će nastaviti obnašati dužnost župana.

„Po sadašnjem zakonu ja ne mogu ući u Sabor jer bi to značilo raspisivanje novih izbora za župana u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U ovom trenutku prioritet stranke je da ostanem župan i da ne raspisujemo nove izbore koji bi značili nepotrebne troškove“, izjavio je danas popodne Ante Sanader za Radio Split.

Kazao je kako će umjesto njega u Hrvatski sabor ići načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Ante Sanader je drugi HDZ-ov dužnosnik u Dalmaciji koji je odustao od zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru unatoč izboru na tu dužnost. Sinoć je umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krstičević, koji je ušao u Hrvatski sabor kao drugi na listi koalicije HDZ-a i HGS-a u X. izbornoj jedinici, izvijestio kako je odlučio odustati od mjesta u Saboru.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 14.12.11. 23:29

Boli vas kita za troškove ko i do sada.
Bojite se i u zupaniji promijene vlasti.
Kukavice!


registracija
16/9/11

Brkoni, 15.12.11. 07:05

@ james
ma nisu oni kukavice, nego smecari govnarski


registracija
25/10/10

cuma, 15.12.11. 08:13

Kako se lako odustaje od saborske fotelje, pa naravno, nema više saborske mirovine, prošla su vremena kada se za ništa rada dobivalo povlastice, nema više,,a i plaća župana mu je veća,,,,on Krstičevi, tko je slijedeći?


registracija
22/3/11

vferari, 15.12.11. 09:11

Nova vlada još nije ni formirana a štakori biraju mjesta s obzirom da znaju kakve odluke nova vlada ima namjeru donjeti,nema saborskih mirovina nema pola benificija na trošak građana.Štakori ujedinite se dok još imate malo vemana.Ako nova vlas počisti svo smeće u javnim tvrtkama u državnoj upravi,sportu,zdrastvu zaslužila je mandat i podršku svih građana jasno osim zdrtih hdz-eovaca koji su proizvođači smeća koje treba čistit..


registracija
26/11/09

CH2710, 15.12.11. 10:27

Zar ovaj nije brat od onog tipa u Remetincu...?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika