15.12.2011. / 12:19

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Rukomet SP: Norveška zaustavila Hrvatsku

Četiri je gola za Hrvatsku, koju sada čeka borba od petog do osmog mjesta, postigla Andrea Penezić, po tri su zabile Ivana Petković, Lidija Horvat, Kristina Franić i Ivana Lovrić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatske rukometašice zaustavljene su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu. Bolja je od naše reprezentacije bila je Norveška s 30-25.

Ni u jednim trenutku izabranice Vladimira Canjuge nisu imale vodstvo protiv aktualnih europskih i olimpijskih prvakinja. Držale su se solidno prvih 15-ak minuta, a onda su protivnice preuzele inicijativu.

Norvežanke su serijom 6-1 pobjegle s 10-8 na 16-9, a hrvatske su rukometašice do poluvremena uspjele ublažiti zaostatak (16-12). U nastavku je Canjugina ekipa u jednom trenutku stigla na samo dva pogotka minusa (16-18), ali Norveška se novom serijom 6-0 ponovno udaljila i nakon toga mirno privela utakmicu kraju.

Četiri je gola za Hrvatsku, koju sada čeka borba od petog do osmog mjesta, postigla Andrea Penezić, po tri su zabile Ivana Petković, Lidija Horvat, Kristina Franić i Ivana Lovrić. Norvežanke je s osam golova predvodila Heidi Loke.

U ranije odigranim utakmicama četvrtfinala Francuska je detronizirala aktualne svjetske prvakinje Ruskinje (25-23), dok je Danska bila bolja od Angole (28-23).

SP rukometašica, četvrtfinale:

Norveška - Hrvatska 30-25

Francuska - Rusija 25-23

Danska - Angola 28-23

Brazil - Španjolska (kasnije)

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika