15.12.2011. / 12:50

Autor: Nacional.hr

Slikaj i plati svoje račune iPhoneom

Također, korisnici mogu personalizirati glavni ekran razmještavanjem ikona na glavnom ekranu prema vlastitim željama, a mogu svakom svom računu promijeniti naziv kao i pridodijeliti bilo koju fotografiju

Dovoljno je 'uslikati' račun i platiti ga mBankingomDovoljno je 'uslikati' račun i platiti ga mBankingomErste banka predstavila je mogućnosti svoje nove mBanking aplikacije za iPhone s posebnim naglaskom na opciju „Slikaj i plati". Riječ je novom načinu plaćanja računa, bez ručnog popunjavanja uplatnice. Dovoljno je iPhone uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog se automatski popunjava. Aplikaciju je već moguće besplatno preuzeti u App Store-u, a ukoliko klijent nema prethodno ugovorenu mBanking uslugu može je ugovoriti samostalno putem Erste NetBanking ili Erste FonBanking usluge ili dolaskom u poslovnicu.

Nova aplikacija mobilnog bankarstva za iPhone uređaje nudi sve funkcionalnosti plaćanja računa i pregleda stanja računa kao na već postojećem mBankingu, uz niz novih, inovativnih funkcionalnosti. Tako, primjerice, korisnici nove aplikacije, uz opciju „Slikaj i plati", odsad mogu koristiti navigaciju uz prikaz svih bankomata i poslovnica Erste banke, brzo prijaviti nestanak kartice, kao i koristiti grafički prikaz priljeva i odljeva na račun. Također, korisnici mogu personalizirati glavni ekran razmještavanjem ikona na glavnom ekranu prema vlastitim željama, a mogu svakom svom računu promijeniti naziv kao i pridodijeliti bilo koju fotografiju. Preko nove aplikacije moguće je pristupiti Erste Facebook i Erste YouTube stranici.

"Izuzetno smo zadovoljni prvim objavljenim komentarima naših klijenata u App Store-u. Činjenica je da nismo među prvima izašli s mBanking iPhone aplikacijom, ali upravo zato što smo htjeli otići korak dalje te korisnicima ponuditi dodatnu vrijednost lakoće i jednostavnosti korištenja, uložili smo više truda i vremena. Vjerujemo da smo uspjeli iznenaditi sve korisnike iPhonea, a vrlo skoro slijedi i aplikacija za Android mobilne telefone. No, mi tu nećemo stati. Vrijeme u kojem živimo je vrlo izazovno i uzbudljivo, nove tehnologije nalaze primjenu u svakodnevnom životu i naša je uloga naći najbolji način kako pojednostaviti financijske usluge i učiniti ih pristupačnima svima. Zato naši klijenti s pravom mogu očekivati nova ugodna iznenađenja u 2012. Također, koristim priliku zahvaliti našim partnerima, tvrtkama Infinum d.o.o. i Računi.hr d.o.o., s kojima smo jako lijepo surađivali u izradi aplikacije", rekao je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima Erste banke.

Erste banka iz godine u godinu bilježi porast broja korisnika Erste mBankinga, usluge mobilnog bankarstva. Zaključno s 30. studenim 2011. godine Erste banka zabilježila, je gotovo 17.500 fizičkih osoba, korisnika Erste mBanking usluge mobilnog bankarstva, što je u odnosu na broj korisnika na kraju 2010. godine povećanje od gotovo 18,5%. Porast broja korisnika zabilježen je i kod ostalih alternativnih kanala distribucije u Erste banci. Tako je broj fizičkih osoba, korisnika Erste NetBanking usluge internetskog bankarstva u 2011. porastao za preko 25% u odnosu na kraj 2010. godine te je 30. studenog 2011. zabilježeno preko 100.150 korisnika navedene usluge. Porast od preko 17,5% u odnosu na kraj prošle godine zabilježen je i kod Erste FonBanking usluge telefonskog bankarstva koja na dan 30. studenog 2011. godine broji preko 23.400 fizičkih osoba, korisnika te usluge. Ukupan broj fizičkih osoba, korisnika Erste SMS usluge, na dan 30. studenog 2011. godine iznosio je više od 125.200, što je oko 18% više u odnosu na kraj 2011. godine.

Vezane vijesti

Apple i njegovi problematični dobavljači

Apple i njegovi problematični dobavljači

Appleovi iPodovi, iPadovi i iPhoneovi statusni su simboli za koje su potrošači diljem svijeta spremni izbrojati i više nego što bi morali platiti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika