15.12.2011. / 13:32

Autor: Totalsport

NBA: Paul u Clippersima, Hamilton u Bullsima

Paul je četverostruki All-Star koji je prošle sezone ostvarivao prosjek od 18.7 koševa uz 9.8 asistencija, a u prvoj sezoni u Clippersima zarađivat će 16.4 milijuna dolara

Chris PaulChris PaulRealiziran je ovogodišnji najveći trade u NBA ligi. Ponajbolji razigravač iste Chris Paul (26) prešao je iz redova New Orleans Hornetsa u LA Clipperse.

Nakon prve runde neuspjelih pregovora na relaciji Clippersi-NBA liga, budući je najjača košarkaška liga vlasnik New Orleans Hornetsa, na kraju je povjerenik David Stern odobrio transfer.

Paul je tako završio u Clippersima, koji su ga utržili u zamjenu za centra Chrisa Kamana, šutera Erica Gordona, krilnog igrača Al-Farouq Amina, kao i prvog izbora NBA drafta 2012. godine.

- Znao sam da radim nabolju stvar za New Orleans i to je bio moj posao. Morate se držati onoga što mislite da je ispravno. Moram priznati da baš nije bilo zabavno, ali ne plaćaju mi da bi bilo zabavno - rekao je povjerenik NBA lige David Stern koji je ranije završio na meti mnogih kritičara nakon što je stopirao trade Hornetsa, LA Lakersa i Houstona kojim bi se Paul pridružio Kobeu Bryantu u Lakersima.

Paul je četverostruki All-Star koji je prošle sezone ostvarivao prosjek od 18.7 koševa uz 9.8 asistencija, a u prvoj sezoni u Clippersima zarađivat će 16.4 milijuna dolara. U redovima Clippersa ne treba sumnjati da će i povećati svoj dodavački konto alley-oop asistencijama za "letećeg" Blake Griffina koji je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni bilježio prosjek od 22.5 koševa i 12.1 skok.

S druge strane, Hornetsi su dobili uskoro 23-godišnjeg šutera Gordona koji je prošle sezone ubacivao 22.3 koša po susretu. Kaman je 29-godišnji veteran koji je prošle sezone u tek 32 odigrane utakmice bio na prosjeku od 12.4 koša i 7 skokova, dok je Aminu u svojoj drugoj profi sezoni bio na brojkama od 5.6 koševa i 3.3 skoka.

Dodajmo ovome da su Chicago Bullsi u svoje redove doveli 33-godišnjeg veterana iz Detroit Pistonsa Richarda "Ripa" Hamiltona. Iako detalji ugovora nisu službeno poznati, Chicago Tribune navodi da je riječ o trogodišnjem ugovoru vrijednom 15 milijuna dolara. Hamilton je trostruki All-Star igrač i NBA prvak s Detroitom iz 2004. godine. Karijeru je započeo u Washingtonu 1999. godine, a boje Pistonsa branio je od 2002. Na prosjeku od 17.7 koševa, 3.2 skoka i 3.5 asistencija.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika