15.12.2011. / 13:54

Autor: Hina

Oporba u Saboru razgovara o raspodjeli mjesta u parlamentu

Predstavnici oporbenih stranaka u novom sazivu Hrvatskog sabora - HDZ-a, Hrvatskih laburista, HDSSB-a, HSS-a, DC-a i HSP-a Ante Starčević - okupili su se danas u Saboru iza zatvorenih vrata na razgovorima o raspodjeli mjesta u parlamentu koja pripadaju oporbi, a doznaje se da HDZ u tim pregovorima ima visoke prohtjeve.

Branko BačićBranko BačićPredstavnici oporbenih stranaka u novom sazivu Hrvatskog sabora - HDZ-a, Hrvatskih laburista, HDSSB-a, HSS-a, DC-a i HSP-a Ante Starčević - okupili su se danas u Saboru iza zatvorenih vrata na razgovorima o raspodjeli mjesta u parlamentu koja pripadaju oporbi, a doznaje se da HDZ u tim pregovorima ima visoke prohtjeve.

"HDZ inzistira na svemu", izjavio je novinarima HDSSB-ovac Ivan Drmić nakon što su razgovori poslije jednoga sata privremeno prekinuti i nastavljaju se u podne.

Na upit novinara želi li HDSSB jedno mjesto potpredsjednika Sabora te da li HDZ traži oba ta mjesta koja pripadaju oporbi, odgovorio je: "Ne želimo ništa, ne inzistiramo ni na čemu, a HDZ inzistira na svemu".

Da HDZ u oporbenim razgovorima ima visoke prohtjeve potvrdio je i HSS-ovac Damir Bajs, a upitan jesu li to dva potpredsjednička mjesta odgovorio je kako će se razgovori nastaviti u podne te da će se tada pokušati postići dogovor.

HDZ u tim razgovorima predstavlja glavni tajnik stranke Branko Bačić, koji je na pitanje da li HDZ traži oba potpredsjednička mjesta odgovorio da će se sve znati kada razgovori budu gotovi.

"Sve ćemo dogovoriti brzo", rekao je Bačić, ne želeći odgovoriti ni na pitanje hoće li predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor biti potpredsjednica Sabora.

O tome kako teku razgovori nije novinarima želio govoriti ni predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar, rekavši tek da se razgovori nastavljaju u podne te da će se sve znati po njihovu završetku.

Upitan kako mu se čine zahtjevi HDZ-a odgovorio je: "Jako dobro".

Prema saborskom Poslovniku, Sabor ima pet potpredsjednika od kojih se troje bira iz redova vladajućih, a dvoje iz oporbe.

U Saboru se doznaje da će oporbene stranke s dogovorom koji danas postignu sutra izaći pred vladajuće stranke, na sastanku koji bi se prijepodne trebao održati u Saboru.

Tada bi se, osim mjesta potpredsjednika Sabora, trebalo dogovoriti i o čelnim mjestima u saborskim odborima koja se raspoređuju između vladajućih i oporbe sukladno omjeru mandata u parlamentu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika