16.12.2011. / 14:04

Autor: Martina Čizmić

Slovenija se ponovno petlja u prodaju Mercatora

U ministarstvu su uvjereni kako bi Agrokorovo preuzimanje Mercatora moglo imati velike negativne posljedice za gospodarstvo

Slovenija ponovno 'štiti' svoje intereseSlovenija ponovno 'štiti' svoje intereseIako, službeno, Republika Slovenija ne može utjecati na prodaju privatne tvrtke zainteresiarnom kupcu, to ne znači da mu tu istu kupovinu ne može otežati. A da 'ljubav' između slovenske vlade i Agrokora baš i ne vlada, već je dobro poznato.

Tako je slovensko ministarstvo financija priopćilo kako će uložiti službeno protivljenje sudjelovanju Europske banke za obnovu i razvoj u "mogućem neprijateljskom preuzimanju Mercatora". Naime, u ministarstvu su uvjereni kako bi Agrokorovo preuzimanje Mercatora moglo imati velike negativne posljedice za gospodarstvo.

Ističu kako je Mercator sa svojom mrežom dobavljača direktno povezan sa slovenskom poljoprivredom, prerađivačkom industrijom, bankarskim tržište, ali i tržištem rada te rastom BDP-a.

"Ministarstvo financija stoga pomno prati i proučava različite moguće posljedice uspješnog odnosno neuspješnog preuzimanja. Na temelju tih zaključaka poduzeti će odgovarajuće poteze, a o tim mjerama javnost će biti pravovremeno i korektno obaviještena", stoji u priopćenju slovenskog ministarstva.

Nisu propustili dodati i kako preuzimanje Mercatora uz potporu Europske banke za obnovu i razvoj te drugih međunarodnih financijskih ustanova još nije službeno prihvaćeno u EBRD-u. Ali dodaju, da kad to postane službeno i oni će reagirati službenim prigovorom.

Vezane vijesti

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Međunarodne financijske institucije zainteresirane su za projekte u Hrvatskoj, posebice u infrastrukturi i energetici, a na Hrvatskoj je da te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika