16.12.2011. / 14:32

Autor: Totalsport

Svjetsko prvenstvo rukometaša 2017. u Francuskoj, rukometašice u Njemačkoj

Njemačka će publika Svjetsko rukometno prvenstvo imati priliku gledati deset godina nakon Svjetskog prvenstva za rukometaše, na kojem su Nijemci trijumfirali

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSvjetska rukometna federacija (IHF) na zasjedanju je svoga Izvršnog odbora u Sao Paulu domaćinstvo Svjetskog prvenstva za rukometaše 2017. godine dodijelila Francuzima.

Najjača svjetska rukometna nacija tako će biti domaćin turnira najjačih svjetskih reprezentacija dvije godine nakon što će se isti održati u Kataru. Upravo su od srednjeistočne državice Francuzi početkom godine izgubili bitku za organiziranje Svjetskog prvenstva 2015. godine.

U finalu natjecanja za organizaciju SP-a 2017. godine Francuzi su pobijedili Dance, drugu ponajveću svjetsku velesilu u ovom trenutku kad je muški rukomet u pitanju.

Francuzi su Svjetske prvenstvo za rukometaše dosad organizirali dva puta: 1970. i 2001. godine.

Na zasjedanju Izvršni je odbor Međunarodne rukometne federacije (IHF) Njemačkoj dodijelio organizaciju Svjetskog prvenstva rukometašica 2017. godine.

Njemačka je bila jedina zemlja koja je ostala kandidirati za domaćinstvo, tako da IHF-ova odluka nije bila neočekivana.

Njemačka će publika Svjetsko rukometno prvenstvo imati priliku gledati deset godina nakon Svjetskog prvenstva za rukometaše, na kojem su Nijemci trijumfirali.

Turnir najboljih svjetskih rukometašica Njemačka će organizirati treći put u povijesti natjecanja nakon 1965. i 1997. godine.

Nakon turnira koji se upravo privodi kraju u Brazilu, Srbija će isti organizirati 2013., a Danska 2015. godine.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika