16.12.2011. / 14:44

Autor: Totalsport

Singapur dobiva svoj prvi WTA turnir

Imamo dvije opcije za održavanje turnira, a najizglednija je ona u studenom prije završnog WTA Championshipa - rekao je promotor turnira Hicham Moudden

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBogata jugoistočna azijska država Singapur trebala bi po prvi put iduće godine ugostiti žensku tenisku karavanu (WTA), i to na samom kraju sezone.

Turnir u Singapuru, u kojem se od petka do nedjelje održava ekshibicijski turnir na kojem sudjeluje šest vrhunskih igračica, postao bi sedma postaja azijsko-pacifičke turneje za tenisačice.

- U pregovorima smo sa ženskom teniskom organizacijom (WTA) da naš turnir dobije titulu WTA kategorije. Imamo dvije opcije za održavanje turnira, a najizglednija je ona u studenom prije završnog WTA Championshipa - rekao je promotor turnira Hicham Moudden.

U Singapuru se, na ekshibicijskom turniru, trenutno nalaze pobjednica US Opena Samantha Stosur, Poljakinja Agnieszka Radwanska, Kineskinja Shuai Peng, Talijanka Flavia Pennetta, Slovakinja Daniela Hantuchova i Španjolka Anabel Medina Garrigues. Upravo je potonja dala svoje mišljenje o mogućnosti odigravanja turnira neposredno prije završnog okupljanja osam najboljih koje će se iduće godine održati u bugarskoj Sofiji.

- Mislim da će za Azijatkinje i Australke to biti dobra priprema za završni turnir. Dok će za igračice iz Europe to ipak biti malo predaleki put na samom kraju sezone - rekla je Medina Garrigues.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika