16.12.2011. / 15:22

Autor: Hina

Hrvatskoj diplomatske rezidencije u Helsinkiju i Madridu

Povjerenstvo Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija preuzelo je, temeljem Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, zgrade diplomatskih rezidencija bivše države u Helsinkiju i Madridu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih posloa i europskih integracija (MVPEI).

Rezdencije su vraćene u sklopu dogovora o sukcesijiRezdencije su vraćene u sklopu dogovora o sukcesijiPovjerenstvo Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija preuzelo je, temeljem Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, zgrade diplomatskih rezidencija bivše države u Helsinkiju i Madridu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih posloa i europskih integracija (MVPEI).

Diplomatska rezidencija bivše SFRJ u Madridu, površine oko 450 m2, sagrađena na zemljištu od oko 1.500 m2 preuzeta je ovaj tjedan, a prošli rezidencija u Helsinkiju od 320 m2, na zemljištu od približno 1.050 m2.

Nakon konačne procjene vrijednosti i razmatranja svih opcija odlučit će se o namjeni tih nekretnina, dodaje MVPEI. Objašnjava da je time dovršen ovogodišnji plan preuzimanja nekretnina diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše SFRJ iz tzv. OECD skupine, dodijeljenih u okviru rezolucije Zajedničkog odbora za sukcesiju iz 2006. godine.

Podsjeća da je RH u srpnju preuzela dva stana u Trstu, zgradu veleposlanstva u Beču u kolovozu, diplomatsku rezidenciju u Oslu u listopadu te zgradu veleposlanstva u Lisabonu u studenome.

Zaključno do 31. kolovoza 2012., Republici Hrvatskoj bit će predane i preostale tri nekretnine iz tzv. OECD skupine (zgrade veleposlanstva u Den Haagu i generalnog konzulata u Torontu te diplomatska rezidencija u Stockholmu).

Sljedeći sastanak Zajedničkog odbora za raspodjelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ očekuje se u drugoj polovici prosinca u Zagrebu, dodaje MVPEI.

Vezane vijesti

Hakeri srušili stranicu Ministarstva vanjskih poslova

Hakeri srušili stranicu Ministarstva vanjskih poslova

Hakerska grupa Teampoison srušila je web stranice Ministarstva vanjskih i europskih poslova te ih učinila nedostupnima. Svoj su postupak najavili na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika