16.12.2011. / 16:09

Autor: Hina

U Zagrebu najavljena zaklada "Hauser & Šulić"

Poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser najavili su danas u Zagrebu osnivanje Zaklade za kupnju prvih instrumenata mladim glazbenim talentima koji to nisu sami u mogućnosti financirati, što je prva takva inicijativa u Hrvatskoj ostvarena u partnerskoj suradnji sa Zagrebačkom bankom.

Luka Šulić i Stjepan HauserLuka Šulić i Stjepan HauserPoznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser najavili su danas u Zagrebu osnivanje Zaklade za kupnju prvih instrumenata mladim glazbenim talentima koji to nisu sami u mogućnosti financirati, što je prva takva inicijativa u Hrvatskoj ostvarena u partnerskoj suradnji sa Zagrebačkom bankom.

"Sretni smo što se već nalazimo u poziciji da možemo pomoći mladim glazbenicima u ostvarivanju svojih snova", kazao je na predstavljanju Stjepan Hauser, koji zajedno sa Šulićem čini dvojac 2CELLOS. Ideja se rodila iz vlastitoga iskustva - i sami smo prošli kroz teška razdoblja, pojasnio je. "Mladim glazbenicima danas nije ni malo lako, a bila bi šteta da zbog manjka financija ne mogu razvijati svoj talent", kazao je.

Zaklada bi trebala početi s radom u veljači 2012. a financirat će se iz dijela prihoda dueta 2CELLOS te iz svih drugih donacija koje će svi zainteresirani moći uplaćivati bez naknade na poseban račun u Zagrebačkoj banci.

"Kad se baviš glazbom a nemaš instrument, to je kao da se baviš sportom a nemaš tenisice", kazao je Luka Šulić. Za mladog glazbenika jako je skupo baviti se glazbom jednako kao što je skupo baviti se vrhunskim sportom, dodao je, napomenuvši da im je drago što mogu pomoći mladima slijediti svoje snove.

U ime Zagrebačke banke okupljenima se obratila članica njezine Uprave Daniela Roguljić Novak, koja je ustvrdila da su Šulić i Hauser najbolji ambasadori "i ove zemlje i mnogih mnogih mladih ljudi koji imaju slične snove kao i vi, i žele puno toga naučiti a ne znaju kako". "Vi ste im otvorili put", kazala je, te pozvala sve klijente banke, ali i druge gospodarstvenike i građane da u skladu sa svojim mogućnostima od sljedeće godine podrže rad zaklade.

Violončelistički dvojac Šulić i Hauser svoju su svjetsku karijeru započeli "stavljanjem" svoje klasične izvedbe popularne pjesme Michaela Jacksona "Smooth Criminal" na YouTube u siječnju ove godine. U samo nekoliko mjeseci, njihov je video doživio pet milijuna "klikova", a u lipnju im je izašao i album prvijenac, odmah zasjevši visoko na svjetske top-liste. Od lipnja sviraju i u pratećem sastavu na svjetskoj turneji poznatog britanskog glazbenika Eltona Johna, a idući tjedan održat će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i svoj prvi zagrebački koncert.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika