16.12.2011. / 18:00

Autor: Hina

Njemačka 'nadmena intervencija' umjesto suradnje

Katolički prelat u Vatikanu u petak je ocijenio da se problemi s kojima su suočene europske zemlje u financijskoj krizi ne mogu "rješavati nadmenom intervencijom jedne zemlje", kritizirajući time ulogu Njemačke na nedavnom europskom sastanku na vrhu.

Mario Toso (Foto: Justpax.it)Mario Toso (Foto: Justpax.it)Katolički prelat u Vatikanu u petak je ocijenio da se problemi s kojima su suočene europske zemlje u financijskoj krizi ne mogu "rješavati nadmenom intervencijom jedne zemlje", kritizirajući time ulogu Njemačke na nedavnom europskom sastanku na vrhu.

"Ne idemo dobrim putem", ocijenio je Mario Toso, talijanski biskup i tajnik Papinskog vijeća Iustitia et Pax, govoreći o najnovijim mjerama kojima se EU želi suprotstaviti dužničkoj krizi.

"Ti problemi ne tiču se samo jedne zemlje i ne mogu se rješavati nadmenom intervencijom jedne zemlje, ni dviju ni tri", rekao je bisup na konferenciji za novinare sazvanoj radi predstavljanja Papine poruke za predstojeći Svjetski dan mira.

"Treba nam više suradnje, trebaju sam gospodarski i politički jače institucije", rekao je Toso.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 16.12.11. 20:28

potrosi vise nego sto trebas i vise nego sto imas [osim ako ne uzajmis] te onda se zali i trazi jos novaca da potrosis na ono sto bas i ne bi trebao imati.
trosili smo uvijek na zdravu hranu, lijecenje, ucenje, krov nad glavom i sve je bilo u redu [osim sto smo morali trpiti pope, plemice, raciste, naciste, fasiste, 'ucitelje', mafiose]
i nismo ikad trazili zajam od tudjih zemalja da bi trosili povrse toga-- i s time zagadjivali i podgrijavali planet.

a eto sad vecina zeli biti gospoda. stidu s ebiti seljani, zdravog zivota pa bi pravili nove dugove samo zbog toga a ne za prezivljavanje/uzivanje dnevnog zivota.
to ti je to jednoumlje: nikad dosta!! hvala


registracija
12/12/10

Klarens, 17.12.11. 05:22

Kao i obichno
..................................
Manipulacija
....................................
Ovo je svechenikov
........................
Subjektivan komentar
..................................
On je Italijan
....................................
I hedonizam mu je
......................................
Genetski
........................................
Njemci su "krivi"
..............................
Shto vide dalje od
...................................
Dupeta


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika