16.12.2011. / 19:16

Autor: Hina

Svaki treći muškarac pao na testu očinstva

Svaki treći muškarac koji je putem analize DNK testiran na očinstvo u zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske nije biološki otac djeteta, objavio je u petak Glas Srpske iz Banje Luke.

U Republici Srpskoj brojni muškarci nisu biološki očevi svojoj djeciU Republici Srpskoj brojni muškarci nisu biološki očevi svojoj djeciSvaki treći muškarac koji je putem analize DNK testiran na očinstvo u zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske nije biološki otac djeteta, objavio je u petak Glas Srpske iz Banje Luke.

U posljednjih 14 mjeseci, od kada postoji laboratorij DNA pri zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci, upućena su 63 zahtjeva, a čak u 19 slučajeva biološki otac je posve druga osoba od one koja je zatražila provjeru, rekao je za Glas Srpske analitičar u laboratoriju zavoda za sudsku medicinu u Banjoj Luci Zoran Obradović.

Pojasnio je da je taj laboratorij imao 17 slučajeva na temelju sudskog zahtjeva dok su ostalih 46 bili privatni zahtjevi.

Priznao je da je bilo i više zanimljivih slučajeva kada muškarci nisu mogli vjerovati da je riječ o njegovom djetetu.

"Događalo se da muškarci godinama pokušavaju dobiti dijete sa suprugom i da se liječe od sterilnosti, a ljubavnica im ostane u drugom stanju i utvrdi se da je dijete zaista njihovo zajedničko. Neki se obraduju, neki ne mogu prihvatiti činjenicu pa mi donose nalaze o neplodnosti od urologa i slično", pojasnio je za Glas Srpske Obradović.

Stručnjak za DNA analizu potvrdio je i da je tvaj laboratorij rasvijetlio teška kaznena djela.

"Neki od najgorih slučajeva bili su utvrđivanje očinstva u kaznenom postupku za spolnu obljubu nemoćne osobe, gdje je stric otac djeteta mentalno zaostale nećakinje", rekao je Obradović.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 16.12.11. 23:42

Al' se Srpkinjice krešu na sve strane!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika