16.12.2011. / 19:23

Autor: Hina

Medveščak i moskovski Dinamo jamče hokejaški spektakl

U povodu proslave 50. obljetnice osnutka hokejaškog kluba Medveščaka sutra će zagrebački "medvjedi" u atraktivnom prijateljskom susretu ugostiti moskovski Dinamo, jedan od najboljih klubova iz ruskog KHL-a, najjače europske i druge po jačini svjetske hokejske lige, odmah iza NHL-a.

Vyachelav Kozlov hokejaš, Alexey Kudashov kapetan, Znarok Oleg glavni trener UHC Dinamo Moskva, Damir Gojanović predsjednik, Marty Raymond glavni trener, Alan Letang kapetan i Frank Banham igrač KHL Medvescaka. (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Vyachelav Kozlov hokejaš, Alexey Kudashov kapetan, Znarok Oleg glavni trener UHC Dinamo Moskva, Damir Gojanović predsjednik, Marty Raymond glavni trener, Alan Letang kapetan i Frank Banham igrač KHL Medvescaka. (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)U povodu proslave 50. obljetnice osnutka hokejaškog kluba Medveščaka sutra će zagrebački "medvjedi" u atraktivnom prijateljskom susretu ugostiti moskovski Dinamo, jedan od najboljih klubova iz ruskog KHL-a, najjače europske i druge po jačini svjetske hokejske lige, odmah iza NHL-a.

Predstavnici oba kluba na današnjoj su konferenciji za novinare najavili pravi hokejaški spektakl i dosad neviđenu zabavu za gledatelje.

"U povodu našeg 50. rođendana dolazi nam jedna od najboljih europskih momčadi i zato sutra mogu najaviti sjajnu utakmicu s puno zvijezda ruskoga hokeja", rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović. "Ovo je dar navijačima da vide hokej na najvišem nivou", dodao je.

Tijekom povijesti u sastavu Dinama našli su se mnogi igrači koji su igrali ili još igraju i u najjačoj hokejaškoj ligi u svijetu, sjevernoameričkom NHL-u. Pavel Dacjuk, Aleksej Jašin, Aleksander Ovečkin, Miroslav Šatan, Maksim Afinogenov, Aleksej Kovalov, Viktor i Vjačeslav Kozlov samo su neki od njih.

"Došli smo pokazati dobar hokej koji će se svidjeti navijačima, a njima obećajem lijepu i korektnu utakmicu", rekao je trener Dinama Oleg Znarok.

Ove sezone kod ruske momčadi ističu se napadači Sergej Konkov, Sergej Soin i Marek Kvapil. Konkov je trenutačno njihov najbolji igrač sa 17 bodova, dok je najbolji strijelac momčadi Soin sa sedam golova. Kvapil pak ima 15 bodova. No, ni 39-godišnji napadač Vjačeslav Kozlov, koji je tijekom karijere skupio čak 1182 susreta u NHL-u i ostvario 853 boda, ne zaostaje za njima.

Igrač Leonid Komarov obećao je navijačima praznik hokeja, a njegov suigrač Vjačeslav Kozlov poželio je puno golova i veselje na punim tribinama. Obojica su se složili da rezultat uopće nije bitan.

Zanimljivo je da je šest susreta u sezoni 2003/04. za moskovski Dinamo odigrao i sadašnji igrač Medveščaka Frank Banham.

"Ruski igrači su nevjerojatno talentirani i posjeduju sjajnu vještinu", rekao je Banham koji je uvjeren da će "grad s najboljom navijačkom atmosferom" sutra vidjeti senzacionalan hokej.

Trener "medvjeda" Marty Raymond obećao je utakmicu u stilu "all star" susreta: laganu, zabavnu i atraktivnu.

Slavna momčad iz Moskve ima dugogodišnju tradiciju. Ove godine proslavili su 65 godina postojanja tijekom kojih su osvojili tri naslova SSSR kupa, četiri naslova prvaka Ruske lige, pet naslova Sovjetske lige, dva Spengler kupa, te jedan Europskog kupa.

U posljednje vrijeme sve se češće čuje da bi se i Medveščak mogao pridružiti Dinamu i drugim najboljim hokejaškim momčadima u KHL ligi.

Predsjednik Medveščaka Gojanović rekao je kako su već prije obavljeni razgovori s najvišim predstavnicima KHL-a, a da se sutra nastavljaju.

"Sutra ćemo imati ozbiljnije razgovore o tome koliko je realno da se Medveščak uključi u KHL. Ovisno o financijama vidjet ćemo je li to moguće već iduće sezone, ili za dvije", rekao je Gojanović. Dodao je da je klub organizacijski spreman, ali je upozorio da bi s obzirom na kvalitetu igrača koja mora biti veća, i budžet morao biti znatno veći. "A to je već drugo pitanje", kazao je.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika