17.12.2011. / 12:08

Autor: Hina

Građani pozivima donirali gotovo 1,5 milijuna kuna

Tijekom humanitarnog koncerta "Želim život", održanog sinoć na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pred 30 tisuća ljudi, građani su svojim pozivima donirali 1.481.861 kunu za tipizaciju prikupljene krvi, priopćila je jutros Zaklada Ana Rukavina.

Ana RukavinaAna RukavinaTijekom humanitarnog koncerta "Želim život", održanog sinoć na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pred 30 tisuća ljudi, građani su svojim pozivima donirali 1.481.861 kunu za tipizaciju prikupljene krvi, priopćila je jutros Zaklada Ana Rukavina.

Tijekom šestog po redu koncerta „Želim život“ građani su humanitarni broj 060 9000 nazvali čak 240.953 puta i na taj način donirali 1.481.861 kunu za daljnju tipizaciju krvi, što je izuzetno važno kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji, ističe se u priopćenju.

Prije koncerta u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisala su se 303 građana, kaže se u priopćenju i napominje da upis u Registar na Trgu Bana jelačića Zaklada provodi i danas od 11 do 14 sati.

Djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života. U hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica upisano je do sada više od 33.000 dobrovoljnih darivatelja, a više od 26.000 uzoraka je tipizirano. Za tipizaciju preostalih 7.000 uzoraka krvi potrebno prikupiti još gotovo sedam milijuna kuna.

Među uglednim osobama iz hrvatskog javnog života koje su sinoć u pozivnom centru primale humanitarne pozive građana i prikupljale donacije bio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Na koncertu su nastupili su Boris Novković, Dražen Zečić, E.T., Feminem, Goran Karan, Halid Bešlić, Iva Herceg, Ivana i Marija Husar, Jasmin Stavros, Jole, Klapa Intrade, Luka Nižetić, Maja Šuput, Massimo, Miroslav Škoro, Novi fosili i Prljavo kazalište, navodi se među ostalim u priopćenju, koje je potpisala koordinatorica za medije i akcije Zaklade Ana Rukavina Mirta Vrančić.

Humanitarna akcija nastavlja se do 24. prosinca pozivima na humanitarni broj 060 9000 (6,15 kn s PDV-om).

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika