17.12.2011. / 15:45

Autor: Naciona List

Naciona list:: Kosturski bunt - iz ormara na prosvjed

Unatoč određenim razilaženjima po pitanju zahtjeva, kosturima je zajedničko da polažu velike nade u buduću Vladu Zorana Milanovića. Nadaju se kako će njegov kabinet doprinijeti rješenju problema sa smještajnim kapacitetima u ormarima, i da će neke kosture jednostavno pustiti da izađu van

Prosvjednik s premijerkinom maskom; Photomontage: CheesProsvjednik s premijerkinom maskom; Photomontage: CheesŠokirani činjenicom da ih je po drugi put u četiri dana zanijekala premijerka Jadranka Kosor, kosturi su danas kolektivno izašli iz njenih ormara kako bi održali masovni prosvjed ispred DORH-ove zgrade. Na prosvjedu, na kojem nije manjkalo provokativnih transparenata, poput 'Vladin ormar', 'Jadranka Kosor - Kostolomac' ili 'Dabogda slomila nogu', kosturi su zatražili da ih opet, po tko zna koji put, sasluša državni odvjetnik Mladen Bajić, kako bi mu iznijeli niz problema s kojima su godinama suočeni. Prosvjednicima iz Vladinog ormara pridružili su se kosturi iz HDZ-ovih sefova, koji kažu da imaju dosta toga zajedničkog.

"Želimo pokazati hrvatskoj javnosti kakvi su uvjeti u ormaru hrvatske Vlade i HDZ-a. Prostorije su prekapacitirane, u svaki pretinac smješteno je barem duplo više kostura nego što je dozvoljeno. A premijerka tvrdi da 'kostura u ormarima nema'. Laže!", poručio je preko megafona predvodnik kosturskog bunta, transkript pod nazivom 'Podjela Bosne', jedan od najstarijih stanovnika HDZ-ovog ormara.

Kosturi pod Bajićevim prozorom traže da ih se trajno izbavi iz ormaraKosturi pod Bajićevim prozorom traže da ih se trajno izbavi iz ormaraMeđu kosturima koji su odlučili izaći iz ormara bili su i Fimi-media, Crni fondovi, Ratko Maček, Blagajničin vrt, Damir Polančec, Prodaja Ine, Franjinih 200 obitelji, 250 tisuća branitelja, i drugi. Svi oni od državnog odvjetnika traže istu stvar, i pritom ne kriju ogorčenje njegovim dosadašnjim ponašanjem.

"Ovo je prevršilo svaku mjeru. Gospodin Bajić itekako je upoznat sa našom situacijom, budući da sve podatke o svima nama posjeduje unazad deset godina. Ali, što nam to vrijedi kad ništa ne poduzima", kazao je kostur pod nazivom 'Financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor".

Ovaj je puta, međutim, optimističan, jer je, kaže, načuo da su se stvari počele pomicati na bolje, da se, naime, i drugi bune. Dobili su, ističe, dojavu da će sutradan sličan prosvjed organizirati i kosturi iz Bajićevog ormara. "To je neka ekipa iz Lore. Doduše, ne znam što traže", kazao nam je kostur 'Stanje javnih financija'.

Izlazak iz HDZ-ovog ormara (Photomontage Chees)Izlazak iz HDZ-ovog ormara (Photomontage Chees)Na poprištu prosvjeda zatekli smo i neke kosture koji nisu stanovnici rečenih ormara. Jedan od njih kazao nam je kako je izašao pružiti punu podršku prosvjednicima. "Jer, možda će danas-sutra, zahvaljujući ovim prosvjedima, i nama, običnim građanima, biti omogućeno da se više nikad ne vratimo u ormar", kazao je gospodin Drobac.

Unatoč određenim razilaženjima po pitanju zahtjeva, kosturima je zajedničko da polažu velike nade u buduću Vladu Zorana Milanovića. Nadaju se kako će njegov kabinet doprinijeti rješenju problema sa smještajnim kapacitetima u ormarima, i da će neke kosture jednostavno pustiti da izađu van.

Treba na koncu napomenuti i kako se nisu svi odazvali prosvjedu. Kako doznaje Naciona list, među stanovnicima Vladina ormara bilo je i štrajkolomaca. Iz nekog razloga, Ivo Sanader je izašao iz zatvora, ali rezolutno odbija izaći iz ormara.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.