17.12.2011. / 13:55

Autor: Hina

UBIUDR: Josip Jović Junak Domovinskog rata

Priznanje "Junak hrvatskog Domovinskoga rata" koje je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila posmrtno Josipu Joviću, poginulom 1991. na Plitvicama, uručeno je danas u Aržanu Jovićevoj majci Mariji.

Josip JovićJosip JovićPriznanje "Junak hrvatskog Domovinskoga rata" koje je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila posmrtno Josipu Joviću, poginulom 1991. na Plitvicama, uručeno je danas u Aržanu Jovićevoj majci Mariji.

„Ovim priznanjem udruge iz Domovinskoga rata žele još jednom podsjetiti na ljude kao što je Jović, koji su bili prvi kad je trebalo, odnosno na sve one koji su dali život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu“, rekao je predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavković uručujući Mariji Jović priznanje. „Dodjelom ovog priznanja želimo potaknuti hrvatsku državu da se na državnoj razini uvede odličje Junaka hrvatskog Domovinskog rata“, istaknuo je.

Sjećanja na te dane ponosa i slave, na žalost, sve više blijede, ali hrvatski branitelji neće i ne smiju zaboraviti na junake Domovinskoga rata među kojima je bio i Jović, rekao je Pavković.

To priznanje koje dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke do sada su dobili dr. Franjo Tuđman i general Blago Zadro posmrtno; dobili su ga i ratna bolnica Vukovar, generali Ante Gotovina i Mladen Markač, Kata Šoljić te Mile Dedaković-Jastreb.

Josip Jović (1969-1991) bio je prva žrtva u Domovinskom ratu, a poginuo je u redarstvenoj akciji "Plitvice" u sukobu sa srpskom "milicijom" Milana Martića na sam Uskrs, 31. ožujka 1991. Pokopan je uz sve vojne počasti na mjesnom groblju u Aržanu, a na Uskrs 1994. u Aržanu mu je otkriven spomenik. Josip Jović posmrtno je promaknut u čin bojnika i odlikovan visokim državnim odličjima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 17.12.11. 17:28

Kakav junak Domovinskog rata(?)!

Josip Jović ima postati žrtva ministra Josipa Boljkovca!

Naime, istog dana kada je poslao autobus na Plitvice sklonio se iz Zagreba (?) očekujući masakr. Isti bi se i dogodio da je netko iz SDBS-a pri podjeli oružja dobrovoljcima objasnio da se s tromblona mora prvo skinuti osigurač.

Tom su prilikom uhićeni Goran Hadžić i Borivoj Savić, istaknuti SDS-ovci a na Baniji i sam Arkan. Nakon nedavne izjave da je "Hadžić na vezi" bio Boljkovčev čovjek jasno je i puštanje na slobodu.

Postavlja se pitanje, koji je cilj bio Boljkovca, poslati skupinu policajaca na Plitvice, imati tamo svoje igrače i u istom se trenu skloniti na sigurno?

Da Boljkovac nije igrao sličnu igru kao i Vesne Pusić otac, Eugen Pusić, za vrijeme WWII? Zašto bi to bilo glupo, kada znamo da su si pola stoljeća poslije jedni drugima iz ruku jeli?!

U jedno sam siguran! Kada su naše institucije marginalizirale ove KOS-ove i SDBS-ove agente, kao što su Boljkovac, Manolić, Špegelj, Mesić i drugi, dogodile su se sve naše najveće pobjede. Dok su oni "dejstvovali" dogodili su se Labrador, "izdaja" Vukovara, "prodaja" Posavine, uhićenje Kikaša na Plesu, Karađorđevo i Tikveš, ubojstvo Ante Paradžika, ubojstvo Blaža Kraljevića, ubojstvo Mate Šabića-Šaban, razno-razni obavještajni filmići, prodaja 70 000 cijevi iz Bjelovara SDA-u i mnoge druge u najmanju mjeru sumnjive dogodovštine.

Bilo bi stvarno cinično da ga jedan Predrag Fred Matić predloži Josipoviću za Junaka Domovinskog rata! Josip je poginuo sa nepune 22 godine. Slava mu!


registracija
14/11/07

laufer, 17.12.11. 20:25

Zvonko, a za sve to vrijeme nesporni šef, gazda i vlasnik Hrvatske je bio... tko?
Tko se šetkao i držao za ruke sa Miloševićem i još u rujnu 1991. lupetao da "JNA neće napasti"?
Tko je postavio onog polupismenog zloduha, pizza-šegrta, za ministra obrane i čiji su "sjajni" potezi i doveli do većine onoga što si gore naveo i što pokušavaš pakovati Boljkovcu, Mesiću i Špegelju?

To tvoje jeftino izvrtanje činjenica možeš još samo prodavati "dijaspori" u BiH.
Oni još jedino vjeruju u te tvoje bajkice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika