17.12.2011. / 16:12

Autor: Hina

OHR odgovara Dodiku: BiH se neće raspasti

Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) priopćio je u subotu da se Bosna i Hercegovina neće raspasti, reagirajući tako na istup predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je dan ranije za srbijanske medije ocijenio kako BiH nitko više ne može pomoći.

Milorad DodikMilorad DodikUred visokog međunarodnog predstavnika (OHR) priopćio je u subotu da se Bosna i Hercegovina neće raspasti, reagirajući tako na istup predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je dan ranije za srbijanske medije ocijenio kako BiH nitko više ne može pomoći.

"Činjenica je da je BiH suverena država od 1992. godine, kad je jednoglasno primljena u Ujedinjene narode. Bosna i Hercegovina se neće raspasti", stoji u priopćenju OHR-a.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je za Blic od petka da je BiH politički monstrum koji se raspada te da joj nitko ne može pomoći. Pojasnio je da bošnjačka politika tjera Hrvate i Srbe iz BiH te da "realnost govori da je BiH zemlja podijeljena kulturološki, teritorijalno, politički, sportski".

Iz OHR-a su pozvali Dodika da, umjesto što koristi neodgovornu retoriku osporavajući nadležnosti BiH, a o čemu je austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave Valentin Inzko nedavno izvijestio Vijeće sigurnosti, zajedno s drugim političkim čelnicima radi na uspostavi novog Vijeća ministara koje nije ustrojeno 15 mjeseci od održanih izbora.

Od Dodika OHR očekuje i da podrži prihvaćanje državnog proračuna zemlje kako bi se osiguralo potpuno funkcioniranje institucija na državnoj razini.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
28/12/09

crojoe, 17.12.11. 16:59

Ovo je jedini covik u BiH koji ima muda i viziju.


registracija
9/10/10

diferencijal, 17.12.11. 18:22

Dodik je car! Štema ih polako, a ako on izgura svoje i hrvati imaju šansu dobiti svoje.

Avanti odo :)


registracija
11/1/10

fluid, 17.12.11. 18:33

Dodikov plan je djelomično ostvarenje iz plana o Velikoj Srbiji.Sve što Hrvatska i Hrvati mogu dobiti,ostvarenjem Dodikova plana,je danas - sutra Srbija do pred Zagreb.Rat nije bio nepravedan nego pravedan.Osvojeno ratom,klanjem,protjerivanjem i silovanjima bit će blagosloveno.To je Dodik "od formata" i "sa mudima"!


registracija
12/1/11

bozhidar, 17.12.11. 18:55

da, i ja bih rekao da se hr brani u bosni, vojvodini, cg, makedoniji, albaniji, i na kosovu. pa i cijeli razuman i posten svijet se brani, kad se velesrbima brani stvaranje jos jedne ili, dapace, jos dvitri, srbije. hvala vragobogu da nisam ni velehrvat ni velesrbin.
zapravo sam jedan od najmanjih hrvata i najnezasluznijih za njezin napredak.
nemate pojma kakav sam teret sa sebe skinuo sa ovim cinom. hvala za pametno uho, b.baljkas sbnk/vcr


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 17.12.11. 18:57

Kao Posavski Hrvat zagovaram presjecanje koridora,ukoliko Srbadija misli granicu pomicati.........granica je Drina, Posavinu vratiti posavljacima......a eercegovci i Dodikovci neka se dogovore hoće li na Ravnu Goru braći četnicima ili im je milije tamburanje po rebrima.
Pitajte ercegovci četnika Dodika,ukoliko bi se on odvojio....dal' misli Posavinu vratiti?A vi četnika podržavate,mamu ......Bosne je bilo i bit će,a vas neće biti.


registracija
16/2/11

egipat, 17.12.11. 19:21

koji je k..ac armiji bih kad ce vec reagirati i zavrsiti posao.
DODIK e necs kur..n sine
ARMIO je...m vam mat..r STA CEKATE


registracija
16/2/11

egipat, 17.12.11. 19:24

DA SMRADOVI HERCEGOVCI NISU UBILI MOG PRIJATELJA BLAZA KRALJEVICA DAVNO BI GRANICA BILA NA DRINI


registracija
9/10/10

diferencijal, 17.12.11. 20:44

Osovina koju imamo s Dodikom dobro radi. Rasturit cemo BiH, HercegBosna ceka :)


registracija
26/1/08

Rampa, 17.12.11. 23:09

Nikavu vi osovinu nemate sa Dodikom jade kamenjarske!

Vi ste samo Dodikove sluge!

Slažem se sa Vlaisavljevićem, koridor presjeći u Posavini, totalno do nogu potući Srbe, vratiti B. Posavinu u Federaciju, ojačati državu BiH, jer će tako i RH biti dugoročno stabilna, jer ako uspije ova kopija "rs", ta hercegovačka nakaza "herceg-bosna", eto nam Srbije kod Karlovca!

A ako Srbiju i "rs" obožavaju u Hercegovini, neka im bude, ovdje u RH Srbija i "rs" imaju status agresora i napadača na RH i bosanske Hrvate!!


registracija
9/10/10

diferencijal, 18.12.11. 00:15

Rampa ti si budala. Samo hercegbosna, slobona i neovisno.


BiH se mora podijeliti, a Dodo to najbolje radi :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika