18.12.2011. / 08:46

Autor: Hina

'BiH ne može biti dio Velike Srbije'

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik RS Milorad Dodik

Milorad DodikMilorad DodikGlavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik RS Milorad Dodik u subotu su razmijenili žestoke optužbe, na granici sukoba, oko Dodikovih izjava dan ranije da će se BiH raspasti, na što je SDA poručila da će Bošnjaci nadživjeti Dodika te da on neće uspjeti ostvariti ideju Velike Srbije.

"Bosna i Hercegovina se ne može podijeliti – nisu to uspjeli ni daleko jači kao što su bili Milošević i Tuđman. Oni koji to uporno pokušavaju, završit će na isti način, u Haškim i drugim sudovima i na smetlištu povijesti“, navodi se u priopćenju Glavnog odbora SDA (GO SDA) objavljenom nakon sjednice održane u Tuzli.

Pri tom su iz te bošnjačke stranke pozvali one koji ne vole BiH da je napuste.

"Bosna i Hercegovina ne može biti dio 'Velike Srbije' – može biti samo velikog problema! Za to će biti odgovorni oni koji to priželjkuju. Svi koji je pokušaju dijeliti, mogu iznijeti samo onoliko zemlje, koliko imaju blata na cipelama. Onima kojima se Bosna i Hercegovine na sviđa ili je ne vole, mogu je slobodno napustiti", poručuje GO SDA.

Upozorava se Dodika da prestane s pričama i pokušajima da dijeli BiH, prijeteći da će svi koji to pokušaju "biti poraženi jer će ovu državu, kao i uvijek do sada braniti i obraniti Bosanci i Hercegovci".

Dodik je u uzvratio kako su bošnjački političari u Federaciji BiH, poput čelnika SDP-a BiH, SDA i drugih stranaka instruirani političkim islamom i glavnim ideologom, poglavarom Islamske zajednice Mustafom Cerićem.

"Oni (SDA) su napravili veliki problem već 1992., tako da imaju iskustva u tome. Vidimo da bi oni upotrebljavali nasilje, a mene okrivili za retoriku kao razlog za to nasilje. Nema potrebe, ja pozivam na dogovor, a ako nema dogovora onda se trebamo mirno razići", ponovio je Dodik.

Pritom je odbacio mogućnost da SDP predstavlja i druge narode izuzev bošnjačkog, tvrdeći da je to nacionalna stranka koja pokušava prevariti međunarodnu zajednicu kao multietnička stranka.

Politička kriza u BiH prouzročena međunacionalnim nepovjerenjem najteža je od završetka rata. Potpuno je zaustavljen europski napredak te zemlje, a čak 15 mjeseci nakon održanih izbora nije formirano novo državno Vijeće ministara.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 18.12.11. 09:54

Bosne je bilo i bit će,a Dodika i njegovu braću ercegovce ćemo ušutkati,na ovaj ili onaj način.A to znači,ak' im nije lijepo u Bosni,pravac braći na Ravnu Goru.Hrvat (BOSANAC) iz Dervente.I ne zaboravite,da svaki Posavljak gleda na ercegovce gore od četnika.


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.11. 10:05

Svi pokušavaju prevariti svijet osim Srbina Dodika !Ma možeš mislit.Cerić je islamist i to radikalni.No islam nije i nemože biti prijetnja na ovim prostorima.Srbi jesu.Nemogu Bošnjaci odnijeti BiH u Tursku na primjer, a da bi je anektirali od ovih prostora.Samozvana RS može i želi odvojiti svoj dio i pripojiti ga matici Srbiji.I to je suština priče.Hercegovci nisu promijenili priču u svezi odvajanja i pripajanja Hrvatskoj.Zato su braća sa Srbima po doktrini.Radikale u islamu je lako kontrolirati i ukrotiti na ovim prostorima.Ukoliko pređu granicu više nego što bi bilo prihvatljivo.No Srbi su pokazali da se njih nemože kontrolirati čak ni kada izgube rat.Oni i dalje potkapaju i žele realizirati ideologiju iz Načertanija.Ideja o Velikoj Srbiji.Neće biti koliko je zacrtano(za sada-kako razmišlja prosječni Srbin),ali daj šta daš.A u buduće budemo vidjeli.RS nikada nije bila Srbija i nikada to nesmije ni postati.To je ključni interes Hrvatske da to ne dozvoli ni pod koju cijenu.Hrvatska u susjedstvu sa Srbima,nikada neće moći "mirno spavati".


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.11. 10:09

Ako Srbi nisu mijenjali svoju doktrinu i namjere,ideologiju i imperijalističke težnje već 200 godina,zašto to nebi činili i u buduće !?Nema promjena kod Srba u željama.Mogu samo mijenjati model kojim će pokušati ostvariti svoje ciljeve.Bez obzira na promjene i na Balkanu i u Evropi,Srbi imaju svoj sveti cilj proširenja i uzurpacije,pokoravanja i asimilacije pod svoje.Zato Dodik laže a svi koji mu drže štangu su ili glupi ili isti kao i on.


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.11. 10:13

Sve ovo nisam napisao jer se bojim Srba.Naprotiv.Bojim se hrvatskih gluposti u politici kao i hrvatske kratkovidnosti i kratke pameti.A Srbi sa tim također računaju.Opet i opet ih možemo pobijediti u ratnim okršajima. Ali čemu prolijevati krv ako se zlo i namjera sasiječe u početku iz potpuno zdravorazumskih povijesnih razloga?


registracija
9/10/10

diferencijal, 18.12.11. 11:37

BiH cijela ne ali Srpska svakako hoće a i mi ćemo onda lakše vratiti HercegBosnu.

Osovina koju imamo s Dodikom pokazala se iznimno učinkovitom, zaustavili smo sve procese na drzavnom nivou, jer se Hrvate pokusava preglasati.

Nastavljanjem ovakve politike BiH ce dalje propadati a HercegBosna i Srpska biti blize samostalnosti.

Dodo&Čova tandem!


registracija
9/10/10

diferencijal, 18.12.11. 11:38

A Mostar stolni grad, sada izmjenom statuta, postajemo opet glavni.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 18.12.11. 19:01

Kad ce vise zavrsit ovaj rat? Kako izgleda, sudeci po mentalnoj zrelosti odredenog broja ljudi, na svim zaracenim stranama, izgledi za mir, na zapadnobalkanskom prostoru a i sire, su gotovo nikakvi, zar ne? A sta ono imamo, kako se to zadnje vrijeme budalasto voli reci? Pa, imamo suverenost, slobodu, samostalnost, demokraciju, ekonomski prosperitet i tisucljetno prizeljkivanje blagostanja duse, duha i tijela, zar ne? Kakav mora covjek maloumnik biti a da moze zivjeti u takvim groznim zabludama i samoobmanama?


registracija
26/1/08

Rampa, 18.12.11. 21:44

Diferencijal, jadan si kamenjaru tovarski!

Vi ste Hercegovci za Srbe samo potrčkala koja su im kratkoročno potrebna, a Čović, ona "velika Hrvatina" što se prije rata potpisivao ćirilicom je Dodikov mali od palube!!

Nema odnošenja niti pedlja "rs" iz BiH, osobito nema niti u kojoj varijanti odnošenja okupirane hrvatske B.Posavine!

A vi se zatvorite u rezervat sa vašom braćom Srbima, to je vaše pravo i nitko vam to ne brani, ali druge na to nećete natjerati, osobito ne posavske i srednjebosanske Hrvate!

I evo, ne mogu izdržati, a da ne budem prost, neka mi ostali komentatori oproste, ali diferencijal, pišam ti se i na "rs" i na "herceg-bosnu"!!!

I ne, nisam niti Bošnjak, niti Srbin, niti komunjara, 2 put sam ranjavan u Domovinskom ratu, prvi put u HR, a drugi put u B.Posavini, oba puta, na tvoju žalost" u borbama protiv vaših saveznika, četničkih smradova!

I na kraju, Srbi su bili ti koji su napali HR i BiH i 1918 i 1941 i 1991 i 1992-e i oni su za svakog Hrvata ( sa izuzetkom vas Hercegovaca ) pravi i jedini neprijatelji u svim ovim ratovima, a to što ste se vi zakačili sa Bošnjacima oko švercerskih i kriminalnih udjela na svojim teritorijama, to je vaša stvar i ne vidim zašto bismo mi u HR i većem dijelu BiH trebali dozvoliti da budemo uvučeni u vaše prljave stvari!!

@Fluid, sve potpisujem!

@Vlaisavljević i ti si u pravu, iako si malo u izražavanju "osebujan", ali ipak imaš pravo!


registracija
26/1/08

Rampa, 18.12.11. 21:45

Ispravak 1914, a ne 1918, prebrzo tipkanje, sory društvo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika