18.12.2011. / 09:14

Autor: Hina

Obama potpisao proračun

Američki predsjednik Barack Obama potpisao je proračun što ga je odobrio Kongres čime je omogućen nastavak rada vlade, objavila je Bijela kuća u subotu.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama potpisao je proračun što ga je odobrio Kongres čime je omogućen nastavak rada vlade, objavila je Bijela kuća u subotu.

Senat je je ranije u subotu odobrio proračunski zakon od 1000 milijardi dolara koji je u petak prihvaćen u Predstavničkom domu. Njime se osigurava financiranje 10 saveznih ministarstava kao i vojne operacije u Iraku i Afganistanu.

Time je administracija Baracka Obama osigurala financiranje saveznih službi do veljače, izbjegavši njihovo djelomično zatvaranje.

Velikom broju vladinih agencija, a među njima i ministarstvu obrane, Agenciji za zaštiti okoliša i ministarstvu rada prijetilo je zatvaranje ovog vikenda da nije odobreno produljenje njihova financiranja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika